Хомосексуалност

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Освен тоа што немаат право да склучат брак(што во принцип и не е поентата на парадата,зошто нив бракот не ги држи заедно),нема други права што тие ги немаат. Ако ги има,те молам посочи ми ги.
А,кога веќе се легализираат геј браковите,нека се легализираат малолетните бракови,нека се легализираат браковите со животни. На крај краева,и животните имаат права,и тие се живи суштества,можеби и некогаш може да се сакаат човек и животно,од каде знаеш?
Хехехе, да, а животните свесно размислуваат? Децата свесно размислуваат? Па, бракот, како што знам, може да се склучи помеѓу лица кои имаат најмалку 16 години (со потпис од родител) и над 18 год самоволно. Значи потребно е согласност од двете страни.

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Држи се до ова, а не да одиш против нешто што е нормално и што не наштетува на никој. :)

643899_4761033021817_2121959272_n.jpg

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Хехехе, да, а животните свесно размислуваат? Децата свесно размислуваат? Па, бракот, како што знам, може да се склучи помеѓу лица кои имаат најмалку 16 години (со потпис од родител) и над 18 год самоволно. Значи потребно е согласност од двете страни.
Да,животните свесно размислуваат на ниво на животно.
Инаку,ете како што гледаш,и помеѓу тоа што јас го кажав,и помеѓу хомосексуалците стои закон. Ако веќе се поместува границата на тој закон,нека се помести и за другиве,зошто да не? Зошто дискриминираш? Дали се тие под 18 човечки битиа? Дали тие не може да имаат права? Дали животните треба да имаат права?
Можеби и Боки 13 и Фифи сакаат да стапат во брак,можеби и сакаат да имаат мајмун како сексуална играчка. Шимпанзата се најблизок род на човекот. Мислам дека и тие треба да имаат некакви права. Нека биде free for all,нека се пуштат и трансексуалците и метросексуалците од синџири,let's all get together and sing Koombaya.
Размисли пред да кажеш дека отидов предалеку и дека тресам глупости,убаво размисли.

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Да,животните свесно размислуваат на ниво на животно.
Инаку,ете како што гледаш,и помеѓу тоа што јас го кажав,и помеѓу хомосексуалците стои закон. Ако веќе се поместува границата на тој закон,нека се помести и за другиве,зошто да не? Зошто дискриминираш? Дали се тие под 18 човечки битиа? Дали тие не може да имаат права? Дали животните треба да имаат права?
Можеби и Боки 13 и Фифи сакаат да стапат во брак,можеби и сакаат да имаат мајмун како сексуална играчка. Шимпанзата се најблизок род на човекот. Мислам дека и тие треба да имаат некакви права. Нека биде free for all,нека се пуштат и трансексуалците и метросексуалците од синџири,let's all get together and sing Koombaya.
Размисли пред да кажеш дека отидов предалеку и дека тресам глупости,убаво размисли.
Со самото тоа што хомосексуалците на никој и на никаков начин не наштетуваат, потребно е да им се овозможи елементарното човеково право - да основаат заедница со свој партнер и семејство со него, без разлика на пол, раса, религија... А факт е дека тоа ќе се случи, порано или подоцна, зш секоја година во се повеќе земји се легализираат хомосексуалните бракови, само зошто баш ние да бидеме меѓу последните?

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Можеби и Боки 13 и Фифи сакаат да стапат во брак...
А каква штета ќе ти направат тебе ако нив им се овозможи да стапат во брак? Двајцата се возрасни, полнолетни, психичи развиени, свесно размислуваат... Па што треба повеќе?

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Со самото тоа што хомосексуалците на никој и на никаков начин не наштетуваат, потребно е да им се овозможи елементарното човеково право - да основаат заедница со свој партнер и семејство со него, без разлика на пол, раса, религија... А факт е дека тоа ќе се случи, порано или подоцна, зш секоја година во се повеќе земји се легализираат хомосексуалните бракови, само зошто баш ние да бидеме меѓу последните?
Па и никој од тие што ги набројав не би наштетиле на никого.
Затоа што ние останавме сеуште нечепнати од ретардираниот запад,што наскоро ќе стане масовна оргија и ќе се плескаат масовно по улици на нешта што ќе ги нарекуваат паради,ќе организираат групни мерења на мушките полови органи,златни тушеви и што уште не.
Јас и ти имаме многу различна претстава за тоа што е нормално. Наречи ме конзервативен,но за мене е + и -. A кога сме кај нормалното,се прашувам што за една-две декади ќе биде сметано за нормално,како што сме тргнале...

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Па и никој од тие што ги набројав не би наштетиле на никого.
Затоа што ние останавме сеуште нечепнати од ретардираниот запад,што наскоро ќе стане масовна оргија и ќе се плескаат масовно по улици на нешта што ќе ги нарекуваат паради,ќе организираат групни мерења на мушките полови органи,златни тушеви и што уште не.
Јас и ти имаме многу различна претстава за тоа што е нормално. Наречи ме конзервативен,но за мене е + и -. A кога сме кај нормалното,се прашувам што за една-две декади ќе биде сметано за нормално,како што сме тргнале...
За тоа ако некој има односи по улици, на јавни места треба да си има соодветни казни, за сите луѓе без разлика дали се хомо, стрејт.. А, како мислиш ти тоа што го наброја не наштетува..? Луѓето влегуваат во пубертет на 12-13 год, и до 16 години се веќе созреани и психички и физички. Јас ти зборувам за права на луѓе кои се созреани, и самоволно сакаат да имаат односи, да склучат брак со некој од ист пол, а не замешав животни, деца.. кои не размислуваат свесно и не се способни сами да се издржуваат.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
За тоа ако некој има односи по улици, на јавни места треба да си има соодветни казни, за сите луѓе без разлика дали се хомо, стрејт.. А, како мислиш ти тоа што го наброја не наштетува..? Луѓето влегуваат во пубертет на 12-13 год, и до 16 години се веќе созреани и психички и физички. Јас ти зборувам за права на луѓе кои се созреани, и самоволно сакаат да имаат односи, да склучат брак со некој од ист пол, а не замешав животни, деца.. кои не размислуваат свесно и не се способни сами да се издржуваат.
Сега викаш дека треба да има казни,можеби утре некој ќе те праша Зошто да не? Што е толку лошо во тоа да имаш односи на јавно место? Па и тоа е човечка особина,репродукција,зошто треба да се крие? Што ќе му одговориш? Како ти наштетуе тоа тебе,си ја клеца жената/мажот,не те чепка тебе,зошто да не? Еве да речеме дека се двајца созреани.
Си се прашал некогаш дали тоа што еве ти го викаш како несоодветно,казниво и лошо,некој не го мисли за нормално? До кога така? Си помислил?
Да ти сумирам,ја не би тепал хомовци,мене не ми сметаат додека се клецаат по дома,мене ми е доволно јасна мојата сексуална определба,ме плаши иднината на мојата деца во општество во кое се смета за нормално она кое пред некоја година се сметаше за нешто страшно. Јас не сум за нивните паради,зошто како што рече Електра,се тотално надвор од твојата замисла и немаат за цел да легализираат геј бракови туку да бидат у центар пажња со тоа што ќе изиграваат кловнови. И затоа што не сакам син ми/ќерка ми еден ден да гледа геј кампањи,реклами и све остало по ТВ и да мисли дека е тоа нормално. Ми смета рекламирањето на педерлукот како да е нешто кул,како некој стил на живот,како да е јако да си хомо и да се фукате со побратимот,растур да се праите. А да,и хомосексуалноста не е нешто што сите го имаат при раѓање.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Што ако некој нема доволно пари, и се реши да краде. Па и тоа е човечка особина, немал доволно и си украл.. човечка особина бе. Сепак треба да се има закон и ред на јавни места! Поради тоа сексот е и треба да биде приватна работа, а не јавна. И да, веќе е научно и медицински утврдено дека хомосексуалноста и бисексуалноста се нормлани сексуални ориентации, заедно со хетеросексуалноста http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality , така да ако детето ти се роди ГЕЈ, ќе си биде ГЕЈ, независно во какво општество живее.
Tука те чекав. У тој закон и ред на јавни места,и тие твои "паради" што се само смотани карневали со мафтање розеви мочала треба да се забранат. Зошто можеби на хетеросексуалните парови тоа им го нарушува редот и мирот. Не сакам бе да гледам на плоштад како ми танцуваат голи набилтани мушкарци и да ми праќаат кисчиња,и сега?
А без Википедија медицински причи кај мене,ја сум ти бабска школа,се мочам на модерната медицина зошто е жива глупост,но да не одам офтопик. Знам за случаи каде што машки на 27-28 години од стрејт преминале на геј варијанта. Што значи тоа,дека подоцна сфатиле дека се геј а не стрејт? 27 години живееле во заблуда,што?

Rodeo Tvrdo

Активен Член
20 мај 2012
98
68
28
Скопје
Tука те чекав. У тој закон и ред на јавни места,и тие твои "паради" што се само смотани карневали со мафтање розеви мочала треба да се забранат. Зошто можеби на хетеросексуалните парови тоа им го нарушува редот и мирот. Не сакам бе да гледам на плоштад како ми танцуваат голи набилтани мушкарци и да ми праќаат кисчиња,и сега?
А без Википедија медицински причи кај мене,ја сум ти бабска школа,се мочам на модерната медицина зошто е жива глупост,но да не одам офтопик. Знам за случаи каде што машки на 27-28 години од стрејт преминале на геј варијанта. Што значи тоа,дека подоцна сфатиле дека се геј а не стрејт? 27 години живееле во заблуда,што?
Епа сега не сакаш да гледаш Геј паради.. Па и јас не сакам да гледам митинзи на пр. зш ми сметаат, ама дека ми пречат затоа и не одам, го игнонирам тоа. А, во врска со парадите, и мене ми пречат мажи облечени во женски танги, нашминкани... ама па и ниту ти, ниту јас, не може да му каже на некој како да се облекува. Значи, постојат многу собири на денешницава кои на некој може да му го "нарушат мирот и редот".. маскембали, концерти... И да, јас повеќе и верувам на модерната медицина отколку на тебе. :)