За тоа ако некој има односи по улици, на јавни места треба да си има соодветни казни, за сите луѓе без разлика дали се хомо, стрејт.. А, како мислиш ти тоа што го наброја не наштетува..? Луѓето влегуваат во пубертет на 12-13 год, и до 16 години се веќе созреани и психички и физички. Јас ти зборувам за права на луѓе кои се созреани, и самоволно сакаат да имаат односи, да склучат брак со некој од ист пол, а не замешав животни, деца.. кои не размислуваат свесно и не се способни сами да се издржуваат.
Сега викаш дека треба да има казни,можеби утре некој ќе те праша Зошто да не? Што е толку лошо во тоа да имаш односи на јавно место? Па и тоа е човечка особина,репродукција,зошто треба да се крие? Што ќе му одговориш? Како ти наштетуе тоа тебе,си ја клеца жената/мажот,не те чепка тебе,зошто да не? Еве да речеме дека се двајца созреани.
Си се прашал некогаш дали тоа што еве ти го викаш како несоодветно,казниво и лошо,некој не го мисли за нормално? До кога така? Си помислил?
Да ти сумирам,ја не би тепал хомовци,мене не ми сметаат додека се клецаат по дома,мене ми е доволно јасна мојата сексуална определба,ме плаши иднината на мојата деца во општество во кое се смета за нормално она кое пред некоја година се сметаше за нешто страшно. Јас не сум за нивните паради,зошто како што рече Електра,се тотално надвор од твојата замисла и немаат за цел да легализираат геј бракови туку да бидат у центар пажња со тоа што ќе изиграваат кловнови. И затоа што не сакам син ми/ќерка ми еден ден да гледа геј кампањи,реклами и све остало по ТВ и да мисли дека е тоа нормално. Ми смета рекламирањето на педерлукот како да е нешто кул,како некој стил на живот,како да е јако да си хомо и да се фукате со побратимот,растур да се праите. А да,и хомосексуалноста не е нешто што сите го имаат при раѓање.