Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Љубовта е лек за сите болести

Тој беше храбар човек, со јак глас и одлучни чекори. Таа беше нежна и чувствителна. Се зедоа. Тој се трудеше на неа ништо да не и фали, а таа ја пазеше куќата и ги одгледуваше децата. Децата пораснаа, се омажија и оженија, тргнаа по свој животен пат…вообичаена приказна.

Кога сите деца беа добро згрижени, жената ја фати некоја тага, се повеќе слабееше и пропаѓаше. Kога веќе и не се хранеше, падна во постела. Нејзиниот маж беше загрижен и ја однесе во болница. Околу неа се трудеа лекари и специјалисти, но можеа да ја најдат причината за болеста. На крајот еден од лекарите го викна мажот и му рече: „Јас би рекол…дека вашата сопруга…едноставно веќе нема волја за живот.„

Човекот ништо не одговори. Седна покрај креветот и ја фати жената за рака…нејзината рака се изгуби во неговата голема дланка. Ја погледна и со длабок одлучен глас рече:

„Ти нема да умреш!„

„Зошто мислиш така?„ – го запраша таа со тивок глас.

„Затоа што многу те сакам, и си ми потребна!„

„А зошто тоа до сега не си ми го рекол?„

Од тој ден на жената и е се подобро. Лекарите се прашуваа од која болест боледувала и со какви лекови се излечила. Никогаш не дознаа…

Немој никогаш да чекаш утре да му кажеш на некого дека го љубиш.
Имала проблем женава со проценка дали некој ја сака,очигледно

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Martin123

Полноправен Член
13 септември 2012
32
27
18
Имала проблем женава со проценка дали некој ја сака,очигледно
Затоа никогаш не ги кријте вашите чувства...
СЕКОГАШ ИСКАЖУВАЈТЕ ГИ...така некој ке направите НАЈСРЕКЕН!

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Затоа никогаш не ги кријте вашите чувства...
СЕКОГАШ ИСКАЖУВАЈТЕ ГИ...така некој ке направите НАЈСРЕКЕН!
Ти по се изгледа не ме разбра,има две работи што не можат да се скријат а тоа е љубовта и кашлицата (и бремен стомак на жена:)) така да ако она не приметила по постапките во целиот живот тогаш она си имала проблем,како што ти и секој друг приметуваме дали некој не сака или не така и таа требала да примети,затоа приказнава ми е нелогична малце

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Ме мрзи да одам бе ама морам...
А после ко ке си дојдам ке се карам со брат ми.
Мојата кука на што личи?
Да му доагаат другарите и да лежат?

Свашта :D

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Денес не пееја на работа. Шефот забележал залиха од 400 кг од 10.09 до денес.
Да сме ги отвореле очите. Можеле и други да работат. Нека работат. За нашата работа никој не е незаменлив. Или па ова е расчисѕување со стариот режим. Да не работев за да си платам студии во СКП, на шо ќе рмбав од понеделник до сабота прва смена, додека цел нормален свет спие, јас се точкам на работа.
#FuckMacedonia

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Знаеш дека си неодолива кога Пане Панев ќе ти лајкне слика на фб.
Гледајќи му го вкусот...FML. :D

Статус
Затворена за нови мислења.