Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Од некои личности не очекував некои работи ама ете се случи тоа што мораше. Највише мрзам кога некој ми мести дечко, како да сум очајна до толку па за да ми мести или пак јас сама не можам да си најдам. Боже Петра... па јас играчка ли сум бре? (facepalm)
Ако девојка ти местела дечко следен пат ти нејзе мести и девојка(y)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Од некои личности не очекував некои работи ама ете се случи тоа што мораше. Највише мрзам кога некој ми мести дечко, како да сум очајна до толку па за да ми мести или пак јас сама не можам да си најдам. Боже Петра... па јас играчка ли сум бре? (facepalm)

И јас мразам кога сите се заложени за тоа Марија да си фати дечко и секое машко на светов го гледаат како мој потенцијален партнер.
Се чувствував како наскоро да ми поминува крајниот рок за фаќање дечко ...
Среќа сега обожавам нечива насмевка (inlove)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Не беше девојка, туку дечко беше.... не треси зелени
па Ари ти вика на туј другарку ти да ву местиш девојку : ) затој што она ти мести дечка што устфари е више комуњарска стфар
умре тој време на местење партнера, умре време и на гел и на тетриз, тој е тој
затој па ти зајнат на туј мести ву некоју хаха за да ву покаеш устфари дека ву е глупа поступка

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead and Ghtalpo

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Грешиш ако мислиш дека нема да се заљубиш повторно,сигурно така мислиш бидејки си ПОВРЕДЕНА премногу. Кога доага љубовта не прашува дали сакаме или НЕ...едноставно нашите чувства повторноо се рагаат и рагаат...ПОВТОРНО еден ден ке се пронајдеш во некоја НОВА ЛИЧНОСТ...али тогаш ДА сигурно ке ти биди страв повторно да бидеш ти таа што ке биди тажна. и на моменти ке се повлекуваш...али раѓањето на новите чувства ќе те натераат повторно да САКАШ И ДА САКАШ,а за возврат бидејќи ја знаеш лекцијата ќе бидеш и ти НАЈСАКАНА! :)
Дај боже, ми скисна веќе, ама животот е пред мене. Сега сакам само да се фокусирам и да успеам, па љубовта ако оди нека оди. Ако не, нека си стои в место. Нема шо да се праи :) Фала на охрабрувањето :)

Martin123

Полноправен Член
13 септември 2012
32
27
18
Дај боже, ми скисна веќе, ама животот е пред мене. Сега сакам само да се фокусирам и да успеам, па љубовта ако оди нека оди. Ако не, нека си стои в место. Нема шо да се праи :) Фала на охрабрувањето :)
Колку и да си огорчена колку и да си осамена...еден ден ке се чувствуваш како ПРВ ПАТ ДА СИ ЗАЉУБЕНА...ти го кажувам ова од искуство...јас си велев зошто сеуште живеам..кога никоја не ме сака...но ете..се појави една која ме направи НАЈСРЕЌЕН ... а пред тоа дигнав раце од се...затоаа ВЕРУВАЈ ...ДЕКА ЕДЕН ДЕН КЕ СЕ ЗАЉУБИШ ПОВТОРНО! И КЕ БИДЕШ САКАНА И ЦЕНЕТА ЦЕЛИОТ ЖИВОТ...

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Дајте ми базука да си ја убијам глупоќава. :^)
Оти лек и онака нема. :D

Martin123

Полноправен Член
13 септември 2012
32
27
18
Љубовта е лек за сите болести

Тој беше храбар човек, со јак глас и одлучни чекори. Таа беше нежна и чувствителна. Се зедоа. Тој се трудеше на неа ништо да не и фали, а таа ја пазеше куќата и ги одгледуваше децата. Децата пораснаа, се омажија и оженија, тргнаа по свој животен пат…вообичаена приказна.

Кога сите деца беа добро згрижени, жената ја фати некоја тага, се повеќе слабееше и пропаѓаше. Kога веќе и не се хранеше, падна во постела. Нејзиниот маж беше загрижен и ја однесе во болница. Околу неа се трудеа лекари и специјалисти, но можеа да ја најдат причината за болеста. На крајот еден од лекарите го викна мажот и му рече: „Јас би рекол…дека вашата сопруга…едноставно веќе нема волја за живот.„

Човекот ништо не одговори. Седна покрај креветот и ја фати жената за рака…нејзината рака се изгуби во неговата голема дланка. Ја погледна и со длабок одлучен глас рече:

„Ти нема да умреш!„

„Зошто мислиш така?„ – го запраша таа со тивок глас.

„Затоа што многу те сакам, и си ми потребна!„

„А зошто тоа до сега не си ми го рекол?„

Од тој ден на жената и е се подобро. Лекарите се прашуваа од која болест боледувала и со какви лекови се излечила. Никогаш не дознаа…

Немој никогаш да чекаш утре да му кажеш на некого дека го љубиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly
Статус
Затворена за нови мислења.