Љубовни проблеми

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Љубомората не е мерило за вашата љубов кон партнерот, туку е мерило на вашиот недостаток на самодоверба или недостаток на доверба во партнерот.
Кога љубомората ги преминува границите и може да стане опасна, поработете на она што погоре го спомнав, не се вадете на искрената љубов, тоа на вашите партнери ама баш ич не им значи.

Martin123

Полноправен Член
13 септември 2012
32
27
18
Осамен

Од ден на ден,од ноќ на ноќ се осекам ОСАМЕН.Зошто сум таков? прашање кое си го поставувам НЕКОЛКУ ПАТИ но неможам да си пронајдам одговор.
Ехх кога ке замислам колку бев СРЕЌЕН,колку бев радосен,ехх тоа беше само на момент така...Камо да можев да го вратам времето назат..само онаа време кога бев до тебе за прв пат. Тоа ми е доволно..
Секоја минута,секој час,секој ден мислам на тебе...МИСЛИТЕ МИ ВИКААТ ЗАБОРАВИЈА,СРЦЕТО НЕ МИ ДОЗВОЛУВА...зошто оваа мене ми се случува..КАДЕ СУМ ЗГРЕШИЛ...имав причина зошто се одржував во живот а сега барам причина да МЕ НЕМА...едноставно сакам да се секаваш само НА НАШИТЕ СПОМЕНИ...можеби тогаш ќе ја пронајдеш грешката и ке си кажеш: ТРЕБАШЕ ДА БИДИ СРЕКЕН И САКАН.можеби тоа нешто ке се случи,затоа што се осекам осамено и мислам на лоши работи..но ако дојде до нешто непосакувано...ТОГАШ СЕКАВАЈ СЕ НА НАШИТЕ СПОМЕНИ,СПОМЕНИТЕ СЕ ТИЕ КОЈ МЕНЕ ЛИЧНО МЕ ПРАВЕА СРЕКЕН,но веќе таа среќа ја нема крај мене..УМИРАМ ЗА ТРОШКА ЉУБОВ КОЈА ЈА ЗАСЛУЖУВАМ НО НЕКОЈ НЕ СЕ ОСМЕЛУВА ДА ЈА ПОДАРИ...
ОСАМЕНОСТА Е МОЈ ПРИЈАТЕЛ,СЕ ТЕШАМ СО ТОА ДЕКА ОВАА Е НЕКОЈ ЛОШ СОН И ДЕКА КЕ БИДИ ПОДОБРО.
само знам едно дена НИКОГАШ НЕ САКАЈ МНОГУ,НИКОГАШ НЕ ВЕРУВАЈ МНОГУ И НИКОГАШ НЕ ВЕТУВАЈ МНОГУ,ЗАТОА ШТО ТОА "МНОГУ" ЕДЕН ДЕН КЕ ТЕ ПОВРЕДИ МНОГУ..
Еден ден ке се чувствуваш и ти како мене,еден ден и ти ке плачеш како што плачев јас...
ЕДЕН ДЕН КЕ МЕ БАРАШ,НО НЕМА НИКОГАШ ДА МЕ НАЈДЕШ!

Лично мој...

Martin123

Полноправен Член
13 септември 2012
32
27
18
Љубомората не е мерило за вашата љубов кон партнерот, туку е мерило на вашиот недостаток на самодоверба или недостаток на доверба во партнерот.
Кога љубомората ги преминува границите и може да стане опасна, поработете на она што погоре го спомнав, не се вадете на искрената љубов, тоа на вашите партнери ама баш ич не им значи.
ТИЕ ШТО СЕ ЉУБОМОРНИ КОН ПАРТНЕРОТ СЕ ЉУБОМОРНИ ЗАТОА ШТО СЕ ПЛАШАТ ДА НЕ ГО ИЗГУБАТ БИДЕЈКИ ИМ ЗНАЧИ СЕ!...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
ТИЕ ШТО СЕ ЉУБОМОРНИ КОН ПАРТНЕРОТ СЕ ЉУБОМОРНИ ЗАТОА ШТО СЕ ПЛАШАТ ДА НЕ ГО ИЗГУБАТ БИДЕЈКИ ИМ ЗНАЧИ СЕ!...
Нема кој не се плаши од помислата дека може да изгуби некој што му значи,но не секој го изразува тоа со љубомора.
Љубомората не е мерило за искрена љубов.
Во секој човек постои одредена доза на љубомора,се над таа доза не е љубов.
Има многу подобри работи со кои може да се изрази љубовта,а љубомората во таа нишка би ја сместила на последното дупче на свиролот.
Со преголема доза на љубомора,можете само да ја изгубита саканата личност а не да ја задржите.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and slb_bobo

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
По долго размислување на тема љубоморство сватив дека не се љубоморни тие што го сакаат партнерот туку напротив тие што не се сигурни самите во себеси.
Затоа ако едниот мисли дека партнерот што го има е премија за него,се плаши да не го изгуби и е љубоморен.

Martin123

Полноправен Член
13 септември 2012
32
27
18
Нема кој не се плаши од помислата дека може да изгуби некој што му значи,но не секој го изразува тоа со љубомора.
Љубомората не е мерило за искрена љубов.
Во секој човек постои одредена доза на љубомора,се над таа доза не е љубов.
Има многу подобри работи со кои може да се изрази љубовта,а љубомората во таа нишка би ја сместила на последното дупче на свиролот.
Со преголема доза на љубомора,можете само да ја изгубита саканата личност а не да ја задржите.
ETE JAС СУМ ЉУБОМОРЕН НА ДЕВОЈКА МИ...Т.Е НЕ ДО ТОЛКУ..АЛИ САКАМ ДА ЗНАМ КАЈ ОДИ СО КОГО Е И ШТО ПРАВИ...не сакам тие информациии да ги дознавам од други...ДА ЉУБОМОРЕН СУМ...АЛИ НЕ ДО ТОЛКУ...СУМ ЗАТОА ШТО ЈА САКАМ НАЈМНОГУ!

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
ETE JAС СУМ ЉУБОМОРЕН НА ДЕВОЈКА МИ...Т.Е НЕ ДО ТОЛКУ..АЛИ САКАМ ДА ЗНАМ КАЈ ОДИ СО КОГО Е И ШТО ПРАВИ...не сакам тие информациии да ги дознавам од други...ДА ЉУБОМОРЕН СУМ...АЛИ НЕ ДО ТОЛКУ...СУМ ЗАТОА ШТО ЈА САКАМ НАЈМНОГУ!
Во ред е ако не си до толку, ама внимавај да не прерасне во нешто поголемо. Ниедна девојка не сака дечко кој постојано ке и се јавува за да ја прашува со кого е и што прави.
И што ке ти биде ако од друг дознаеш дека девојка ти седела на кафе у кафич со три-четири другарки.

• Ми се допаѓа
Реакции: ThyInfernium

ThyInfernium

Полноправен Член
29 август 2012
43
44
18
36
Секако дека се што е претерано, не е на арно. Тоа што спаѓа во доза на нормална љубомора е нормално, на еден начин таа покажува дека партнерите се грижат еден за друг и дека си значат многу повеќе одколку што тоа излгеда. Не дека секогаш е така и дека така треба да биде, само дадов пример за љубомората се додека таа не излезе од нејзините граници и се преточи во посесивност и еден куп други негативни работи.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Тоа е затоа што ја сакаш само за себе. А тоа е чисто од егоистични побуди. Стави се во нејзина кожа и види како би изгледало кога некоја посесивна цура нон стоп те контролира каде одиш и што правиш. Дали би ти било убаво?

• Ми се допаѓа
Реакции: malo