Возачка дозвола на 16 години

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Догодина, полагам :cool:. Ма штом се учениците одлични и со примерно поведение значи дека се одговорни, само треба да има и некоја мерка за висину, кт се најде некое помало детенце, ке гледа преко волан.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Догодина, полагам :cool:. Ма штом се учениците одлични и со примерно поведение значи дека се одговорни, само треба да има и некоја мерка за висину, кт се најде некое помало детенце, ке гледа преко волан.
немора да значи дека ако се добри во школо добри се и за кола возење .. баш напротив :)
Возењето ама никаква врска нема со тоа каков си во школо .. имав школски што секоја година беше на полагање оставан .. а вози кола како професионален возач, значи врска нема тоа.
А да се воведе на 16 години .. сум против .. незнаат уште гаќите да си ги кренат, кола ќе возат.
Мислиш нема да се зголемат сообраќајките, м ?

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
немора да значи дека ако се добри во школо добри се и за кола возење .. баш напротив :)
Возењето ама никаква врска нема со тоа каков си во школо .. имав школски што секоја година беше на полагање оставан .. а вози кола како професионален возач, значи врска нема тоа.
А да се воведе на 16 години .. сум против .. незнаат уште гаќите да си ги кренат, кола ќе возат.
Мислиш нема да се зголемат сообраќајките, м ?

Па добро сг, власти су убедени дека образован систем е много добар и рачунав деца ако су одлични и примерни су одговорни. У право си дека тој нема врску сс возење. Све зависи од родители. Мене мои су ми кажале, цитирам: "ако се изгласа тј закон и ако ги имаш испунето услови ке ти дадемо да полагаш и ке добиеш авто. АЛИ ако некопут некој ни каже дека си правија глупости, дрифтаја си, пијан си возија, много брзо си возија или недај боже нешто на полицију да си правија проблеми авто нема да добиеш до 25 године, а после тој сам ке си купиш ми не ти купуемо, па сг на тебе е." Такој беше и сс мотор, дадесва ми ја се прави курназ, сг немам мотор иду си сс точак.
Абе луѓе, ова падна..пупу не важи

прашувасмо некога пријатеља кажа дека још не е изгласан, још се влече по собрание. Али ја сам сигуран дека ке га изгласав за ПАРЕ. Мислу дека е около 300 евра за на 18 године, а за 16 године сигурно ке биде около 500-600 евра.