Критики за администрацијата

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Зошто да те нервира,кога некој прифака критика која држи место?

Што ви е бе луге,со извинување на изразов,од носот понатаму не си гледате.
Се извинувам за офф топик,сама ке си го избришам за кратко.

имам право да го кажам моето мислење на кој му се свиѓа океј на кој не ич не ме интересира..ако си администратор/ка не значи дека се треба да биди по свое треба да се праша да се консултира и заедно да се реши проблемо а не земи самио преправајси бриши си ова она..!!

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Леееее, де не го тупите со непотребни глупости. И да, треба да се сменат насловите понекогаш со цел подобро да ја опишуваат содржината на темата. Некогаш на форумите фрчеа казни за теми отворени со несоодветен наслов/

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
имам право да го кажам моето мислење на кој му се свиѓа океј на кој не ич не ме интересира..ако си администратор/ка не значи дека се треба да биди по свое треба да се праша да се консултира и заедно да се реши проблемо а не земи самио преправајси бриши си ова она..!!
ација не само за модератори.
Не сум администраторка,не реков дека не треба да си кажеш мислење,но ем не е соодветна тема за тоа ем не гледам причина за консултирање за вакво нешто.треба критика за сите од администр
Таа го смени насловот,но ја остави критиката од членот да се види кој што предложил а не како што прави Scars ,кај што и помагаш и и предлагаш,кај што уочува дека си во право и променува па на крај и ти брише мислења и бара да и се симнеш од вратот.
Ова сватете го како коментар за критика врз еден модератор.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
ација не само за модератори.
Не сум администраторка,не реков дека не треба да си кажеш мислење,но ем не е соодветна тема за тоа ем не гледам причина за консултирање за вакво нешто.треба критика за сите од администр
Таа го смени насловот,но ја остави критиката од членот да се види кој што предложил а не како што прави Scars ,кај што и помагаш и и предлагаш,кај што уочува дека си во право и променува па на крај и ти брише мислења и бара да и се симнеш од вратот.
Ова сватете го како коментар за критика врз еден модератор.
океј..си го кажав то шо сакав јас..
знам дека 99% не се сложват со мене ама секогаш ќе сум на тоа шо го мислам !!
а иначе крај нема поќе да се замарам со ова :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
као шо реков на друа тема, а и Парвати го има спомнато тука - одмор е.
Лејди блу, сметам дека темава е топ, но во погрешно време е отворена - нема некоја голема активност по форумов, се` се базира на кајчиња в`езеро.
Затоа и` давам време на темава како и на форумот општо. Сепак нема поминато еден годишен циклус. Имам позитивни но и негативни критики, но сеуште сметам дека е рано за да ги изнесам.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
као шо реков на друа тема, а и Парвати го има спомнато тука - одмор е.
Лејди блу, сметам дека темава е топ, но во погрешно време е отворена - нема некоја голема активност по форумов, се` се базира на кајчиња в`езеро.
Затоа и` давам време на темава како и на форумот општо. Сепак нема поминато еден годишен циклус. Имам позитивни но и негативни критики, но сеуште сметам дека е рано за да ги изнесам.
Да Саладин,лето е,форумов нов е,тој што критикува не значи дека го нема тоа во обзир,односно ете конкретно за себе ке пишувам.
Свесна сум дека сите тие работи најверојатно допринесуваат.
Не се согласувам дека темата е отворена во несоодветно време.
Зошто да е несоодветно?
Кога ке е посоодветно?
Критиките кога ги пишуваме се за тој период.
Темата ке биде и после 7 месеци,дај боже и после 7 години отворена.
Во тоа време ке напишеме пак соодветна критика,која ке е за тогаш наменета.
Баш темава ке покаже кој се научил на своите грешки,кој прифатил критика,кој бил "вреден" сега и каков ке биде со тек на времето.
Темава ке трпи се,не значи дека ако јас некого искритикувам дека тоа е она вистинското,тоа ке е само мое видување на работата на администрацијата.
Модератор во иднина читајки ја темава може да му дојде како прирачник за во иднина.
Конкретно и за Лејди еве ке напишам еден пример.
Ете ние знаеме колку време буквално таа се "бори" со сите нас.Што ако еден ден однема сили и трпение за сето тоа?
Токму темава ке биде показател не само за нејзината работа,туку и за работата,ако може да ја наречам работа,на сите од администрација.
За сите членови постојат еден вид опомени,но сами увидуваме како одредени модератори се пристрасни кон своите колеги.За нив нема опомени,бар не видливи за нас.
Темава баш ја свакам како прилика за да го изнесеме своето мислење како членови,без притоа да смее да го избрише неговиот колега кој го штити,и покрај тоа што нема директна навреда во самиот тек.
Да не бидам погрешно сватена,овие кајчиња во езерото се основачи на форумов веке со месеци.
Можеме да ги нарекуваме како сакаме,можеме да сме толерантни колку што ке можеме,но неможеме да чекаме за сите работи соодветно време.
Некои работи од корен се поставуваат како што треба оти после ке е уште потешко да може човек да ги вметне.
Некогаш чекајки едно може да изгубиш друго.
Со целосна почит кон тебе и твојата смиреност,култура и толерантност,го земав текстов како цитат,колку да се надоврзам со своето мислење околу преземениот чекор на Лејди блу.
До сега не ирзбрзала,по кој пат којзнае ке напишам,не сум видела да реагира брзоплето и несоодветно така да ако не ради друго баш заради тоа и во ова ке ја подржам,и да згреши верувам дека не со лоша намера.
Мада сум сигурна дека темава и е на место и во право време.Е сега се друго зависи од нас кој како ке си ја свати темава и нејзината намена.
Еве има пример од погоре дека некој нешто ако замисли,ма ништо неможе да го разубеди макар му пласирале и милиони факти.

• Ми се допаѓа

Maks

Староседелец
Можеби ке биде како офф топик овој пост ама јас да си кажам, ако некој ме спомне овде да ме тагне не е битно дали ке биде критика или пофалба се прифаќам за да ми стаса како известување, онака за да прочитам колку да знам ако некаде правам грешки да се поправам или пак ако е ок да продолжам така. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and parvati

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
melpomena не критикувам ништо, да беше така ќе замарав константно, као што беше да речеме за чамче муабетите на почетокот (некаде април/мај) ако се сеќаваш. Сеа тоа е до таа мера вкоренето затоа неам намера за спомнување на критики, плус иам сфатено друга ствар - форумов е сеуште млад за тешки критики. Сепак можеби чамчињата е политика истиот да се воздигне. Затоа реков му давам време. За лејди Блу неам уопште негативно мислење, сметам дека таа и уште неколцина тука се пример како еден модератор треба да биде. Тоа што реков ека рано ја отворила темата не мора да значи дека рано ќе остане засекогаш. Ќе дојде време кога во темава ќе стане вистинска калакурница од критики. Е тогаш нејзината смисла ќе дојде до полн значај. Дека е потребно да постои, апсолутно се сложувам као и 100% од тукашниве членови. Затоа ќе се има транспарентен увид кон задоволни/незаоволни членови. Мада, веродостојноста пак ќе биде забошотена. Ќе се создадат кланови. Сакале нејќеле тоа ќе биде. Ќе има пристрасни членови кои ќе го бранат едниот а ќе го понижуваат другиот модератор. Затоа сметам дека политиката на добивање на моераторска функција треба да се смени. Се бара неутралност и строгост.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead and WomanInRed

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Saladin
за темата јас ако добро те разбрав првиот пат ти напиша дека сметаш дека е рано за темава,и напишав мислење околу тоа,сега овој пат ова е нешто друго.Ке дошло време за калакурница на темава,значи ако дојде сега ке дојде и во иднина.Пак стојам на истото дека нема точно соодветно време за темава.Калакурница е на цел форум,поарно нека е овде отколку насекаде.:)
А за критикувањето,да,никаде не напишав дека мора да бидат тешки,но тоа не значи дека не треба да бидат.
Имам прочитано твои критики и во април и ми се чини и после тоа.Ако може да има критики за членови,треба да има и за администрација,не гледам никаква разлика.Целта е да престане еден модератор на пример како што имаше случај вчера...ти избришав мислење оти беше пријавено како провокација....за да после се врати мислењето.Не е битно едно мислење,побитно е тој модератор да научи како и зошто се бришат мислења.
Со критикувањето друга цел на пример е да научи еден модератор дека не треба да биде пристрасен,ако не,сам треба да свати дека не му е местото во тимот модератори и нема потреба да чека да биде сменет треба сам да си преземе одговорност.
Пред некој ден еден модератор покажа како треба да се избришат теми кои не развиле дискусија и почна од своите.
Помина недела ми се чини,еден не се најде доволно доблесен да го направи истото,згора на тоа повторно отвара исти теми веке дупли.
А кога член ке го направи тоа,во темата сакам да кажам,да прашам како модератор на три четири пат читаме.....дај престанете да отварате дупли теми и кога ги отвоите отворете ги на соодветно место.....
Зајакот му рекол на магарето оти имал големи уши.Вчера цела почетна имаше нови теми и се изврте на два пати,од сите тие две страни на теми само оваа и уште една не беа ми се чини дупли,или ајде да не претерам половина од нив беа или дупли или отворени како нови теми а се работеше за текстови кои подоцна друг модератор ги сместил во веке постоечка тема.
Значи модератор постојано и постојано му создава работа на друг модератор.
Да бидам подиректна,тоа постојано го прави Marick14.
Да,време и е на темава.Но некој ке треба да ја чита.
Сам ми се чини на неколку пати имаше речено дека сакаш поинакви теми,сакаш да дискутираме вон чамчето,па еве,ова е соодветно место да се напише она што се мисли,поттикот на цленовите се знае од кај треба да дојде првенствено.
Темава бара директност а и така треба да биде.Досега се пишуваше општо и нема ефект,пак секој истиот пат го тера.А околу клановите,па тие веке постојат и тоа не од сега.Уште како нов член влезена во светот на форумите уште во првиот месец ги приметив клановите.Тие постојале,постојат и секогаш ке постојат без оглед на темава.

• Ми се допаѓа

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Целиов пост си грото у право. Само последниот дел кај што спомнуваш кланови има нешто што малку ме копка. Ако се бара директност а постои свесност за клановите, зошто па да се потегнува контра? Искрено, во моментот сум вон секаква инспирација да создадам некоја добра тема за разговор, оваа и` го предвидувам текот - сепак имало вакви теми по други форуми и знам како завршувале. Но не значи тоа да не и` се даде шанса. Поготово кога повеќето тука имаат желба за квалитетна критика.