Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
Дигната цена на скопјани .. аууу колку мразам такви типови и типки кои се прчат и се прават ко демек .. видејте ме .. живеам во Скопје .. цар сум еј .. ма дај ти се молам :) .
Оооооо Солидарецу мој .. дај те молам објасни ми како тоа секој да си остане од таму кај што е ?
Па тоа треба да значи .. остани си од таму кај што си и да не си мрднал надвор од тоа место, несмееш да го видиш светот.
Види .. јас сум од Неготино .. и немам ништо лошо против него, само те молам објасни ми .. сега треба да одам на факултет .. како да одам на факултет кој не постои ?
Значи .. решение .. мора да се префрлам на друго место .. па го бирам Скопје, бидејќи го има факултетот на којшто сакам да одам.
Направи ми факултет во градов, отвори ми работни места за (скоро) сите граѓани, тогаш немора да го напуштам градот, не е проблем :)
Искрено .. да си и ти од некое помало место од Скопје, 120% сум сигурен дека би го имал истото мислење како мене.
Значи немора да се кењаме кој од кој град е, и дали треба да оди во друг или не.
Објасни ми .. зошто ти сметаат останатите кои доаѓаат таму ?
мене не ми смета никој, мене ми смета што се гради повеќе него што може градот да поднесе. кој може да ти каже да не студираш. али државата мора да ти обезбеди услов ко ќе го завршиш факултетот да ти обезбеди работа. значи мора да се инвестира малку и у другите делови на Мкд. тоа го зборам цело време. а додека владее овој хаос у Скопје тоа нема да се деси. и факултет да се отвори ако треба автопатиштата у ист Мкд се у очајна состојба. и тоа треба да се среди и многу други работи. ништо не е чепнато у тој дел. е од тоа ништо нема да биде ако у Скопје не се престане со овој урбан хаос. тоа е мој став и тоа го зборам цело време

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
па да .. Владава наша инвестира се за Скопје, да се гради ова, да се гради она, сепак таа е виновна што не инвестира во другите градови, па мора да се бега на друго место.
Значи сепак, не е вината ниту во тебе, ниту во никој друг, вината е во тој што цели само кон едно, заборавајќи ги другите.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
мене не ми смета никој, мене ми смета што се гради повеќе него што може градот да поднесе. кој може да ти каже да не студираш. али државата мора да ти обезбеди услов ко ќе го завршиш факултетот да ти обезбеди работа. значи мора да се инвестира малку и у другите делови на Мкд. тоа го зборам цело време. а додека владее овој хаос у Скопје тоа нема да се деси. и факултет да се отвори ако треба автопатиштата у ист Мкд се у очајна состојба. и тоа треба да се среди и многу други работи. ништо не е чепнато у тој дел. е од тоа ништо нема да биде ако у Скопје не се престане со овој урбан хаос. тоа е мој став и тоа го зборам цело време
Toa ти го говореа и другите, дека да се инвестираше претходно во целата држава а не само во Скопје сега ќе немаше зошто овде да се вреѓате. Затоа и еднаш реков ова е проблем на цела држава, не само на Скопје.

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
Toa ти го говореа и другите, дека да се инвестираше претходно во целата држава а не само во Скопје сега ќе немаше зошто овде да се вреѓате. Затоа и еднаш реков ова е проблем на цела држава, не само на Скопје.
на почетокот од темава тоа одма го реков. Скопје да се затвори и да се инвестира у другите делови. баш така реков. и тоа да се деси кој може да ти забрани да дојдеш да студираш шеташ или живееш. само што ќе се нарекува привремен престој. доста инвестирате у Скопје тоа е мојот став. а ако има некој друг начин без да се затвара градот нека каже. ќе го дискутираме нема проблем. само незнам како би се уништила урбаната мафија осим ако нема кој да и ги купува становите.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
да .. нека почнат да инвестираат во другите места, тогаш сум сигурен дека голем број луѓе би го напуштиле Скопје :)

• Ми се допаѓа
Реакции: anonymous

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
па да .. Владава наша инвестира се за Скопје, да се гради ова, да се гради она, сепак таа е виновна што не инвестира во другите градови, па мора да се бега на друго место.
Значи сепак, не е вината ниту во тебе, ниту во никој друг, вината е во тој што цели само кон едно, заборавајќи ги другите.
тоа е така затоа што урбана мафија владее и сега кај нејзе се парите и таа одлучува. на нејзе не и одговара да се инвестира на друго место. а и у кој друг град може да постигне цена од над 1000 евра квадрат.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
на почетокот од темава тоа одма го реков. Скопје да се затвори и да се инвестира у другите делови. баш така реков. и тоа да се деси кој може да ти забрани да дојдеш да студираш шеташ или живееш. само што ќе се нарекува привремен престој. доста инвестирате у Скопје тоа е мојот став. а ако има некој друг начин без да се затвара градот нека каже. ќе го дискутираме нема проблем. само незнам како би се уништила урбаната мафија осим ако нема кој да и ги купува становите.
епа ако си го кажал на почеток а вистински си го мислел,зошто дозволуваш во три дена да го менуваш ставот нон стоп...ако така прават оние што треба вистински да преземат нешто кон што ке не однесат свесен си?
а ти колку што те прочитав во неколку наврати нагласи дека сметаш дека со сево ова со темава овде и др.места низ интернет,мислиш дека ке допринесиме нешто.
Не солидарец,со променлив твој став како резултат на провокации само допринесуваш да има поголем раздор.а тоа е најлесно да се постигне и се постигна.

anonymous

Истакнат Член
1 јуни 2012
11
11
303
30
да .. нека почнат да инвестираат во другите места, тогаш сум сигурен дека голем број луѓе би го напуштиле Скопје :)
Колку ти е само наместо коментарот. Да имаше узлови за живот овде во Неготино, немаше да им правеме гужва на скопјани. Скопјани ќе доаѓаа овде.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Колку ти е само наместо коментарот. Да имаше узлови за живот овде во Неготино, немаше да им правеме гужва на скопјани. Скопјани ќе доаѓаа овде.
Колку би доаѓале незнам, факт е дека се малку „напрчени“ со нивниот град, но сепак, би било добро кога би се инвестирало во целата држава, а не само на едно место :)

• Ми се допаѓа
Реакции: anonymous