Од што имате фобија?

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Одбивам во многу ситуации да признаам дека се плашам , и обично имам изградено некој ѕид за пред луѓето околу мене да не приметат дека во суштина сум многу плашливо човече:):) Се плашам од смртта , и некако тоа завршување, тој крај ми е .... неприфатлив, и тотално неферски.... Паника ме фаќа од таа помисла дека сите чувства и мисли , таги. радости, спомени , завршуваат во еден безначаен момент. Уххх Ужас(:|

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Одбивам во многу ситуации да признаам дека се плашам , и обично имам изградено некој ѕид за пред луѓето околу мене да не приметат дека во суштина сум многу плашливо човече:):) Се плашам од смртта , и некако тоа завршување, тој крај ми е .... неприфатлив, и тотално неферски.... Паника ме фаќа од таа помисла дека сите чувства и мисли , таги. радости, спомени , завршуваат во еден безначаен момент. Уххх Ужас(:|
Не треба да се плашиш од смрт, треба од живот да се плашиш. Живот боли, смрт не :D
И да додаду, : Само тј што не е роден нема да умре .. ми сви .. кој порано, кој покасно... морамо на тј свет.

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Сигуран си?
BlackWidow.jpg

Црна удовица, една од најсмртоносни пауци...

Абе добро тоа е друго веќе. Од Црната Вдовица секој би се плашел зошто е смртоносна. Ги има и кај нас, но во многу мал број. Иначе во Австралија и во Јужна и Средна Америка, уплав имаат од овој пајак. :rofl

Јас ти викав за малите домашни пајаци.

Не постои човек на планетава што не се плаши од смртта.

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri and WomanInRed

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Не треба да се плашиш од смрт, треба од живот да се плашиш. Живот боли, смрт не :D
И да додаду, овој сам га чуја од постари : Само тј што не е роден нема да умре .. ми сви .. кој порано, кој покасно... морамо на тј свет.

Оуу не знам, можда боли , ама на животот може да се влијае, а на смртта не може. У тек на животот и да грешиш можеш да се поправиш, а со смртта запира се, назад враќање нема....

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Оуу не знам, можда боли , ама на животот може да се влијае, а на смртта не може. У тек на животот и да грешиш можеш да се поправиш, а со смртта запира се, назад враќање нема....
То што сам био до сад, црна земја покрива... то што би био небо зна ... вољела ме није ниједнааа :p
Не му придавај много значење на тој што мора да се деси. Него, глеај проживи си га живот како што сакаш, и прави добри дела, нешто по што ќе те памтив деца и унуци... пошто, како што и сама кажа, живот нема репризу :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Абе добро тоа е друго веќе. Од Црната Вдовица секој би се плашел зошто е смртоносна. Ги има и кај нас, но во многу мал број. Иначе во Австралија и во Јужна и Средна Америка, уплав имаат од овој пајак. :rofl

Јас ти викав за малите домашни пајаци.
А тија ... :rofl Ја ги малтретирам ако ги фату негде .. абе тој кинење една по една нога, па.. абе да не ти опишују, морбидно е :D

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Не постои човек на планетава што не се плаши од смртта.

Јас не се плашам од мојата.
Ама за блиските стравувам секој ден. За семејството би си го дала животот ако треба. Во право си дека не постои човек што не се плаши, ама мислам дека поголем процент се плашат за луѓето што им значат. Јас лично барем

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and 990Freak

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Јас не се плашам од мојата.
Ама за блиските стравувам секој ден. За семејството би си го дала животот ако треба. Во право си дека не постои човек што не се плаши, ама мислам дека поголем процент се плашат за луѓето што им значат. Јас лично барем

Сите викаат дека не се плашат. Но недај боже да се сретнат со смртта...па тогаш да ги прашам. :rofl

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Сите викаат дека не се плашат. Но недај боже да се сретнат со смртта...па тогаш да ги прашам. :rofl
Од куде си дошја, тамо ќе си идеш другарче. Нема страв на тој. Можда ќе жалу за нешто. А да се плашу не.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Eпа сега ако е заканата краткотрајна, немаш ни време да се плашиш.
Ако е болест во прашање, тогаш да, и сосем логично е тоа.
Само кога некогаш кога ќе ми одлута паметот, прво ме удира на психа за блиските, многу поретко за мене.
Можеби затоа што љубовта што ја чувствувам према нив е неизмерлива. Не да се правам сега мадафакер тука и да глумам лудило, фала богу дека сите се плашиме од тоа, ама мислам дека јасно е на што алудирам.