Последен гледан филм со рецензија

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
One for the money - вчера го изгледав. Не знам што да кажам за филмот освен дека на ИМДБ ептен реална оцена има. Чиста 5ка и од мене. Може да се гледа, само ако се нема некоја попаметна работа.

хахаха нешто на оној филмот со Ник Слотер и Силви ме потсеќаше...ептен е како детски....ама ете сепак е лајт филм, без ни една напната сцена...:D

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
хахаха нешто на оној филмот со Ник Слотер и Силви ме потсеќаше...ептен е како детски....ама ете сепак е лајт филм, без ни една напната сцена...:D
Мене не ме потсеќаше на ниеден филм, ама некако ептен ми беше тапа. Освен некој сцени кога ќе кажеа некоја шега, целиот филм ми беше драматичен и досаден. Нема никаква акција, па и комедија. Може да биде само крими-драма, а не акција, комедија, криминален - како што е опишан на ИМДБ. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
God bless America!
Страшно ми се допадна овој филм, оваа малата идол ќе ми стане. Иако крајот му е онака холивудски, почетокот е добар, идејата е супер, ногу паметни работи кажува Френк, само што другите немаат со што да го сфатат, реалити шоута ги удриле во глава. Кога нема разубедување на овие луѓе единсвена опција му е да ги разнесе сите.
I wish I had an AK-47 too.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Oh boy, oh boy oh boy....

И да го глеа чоек по сто пати никад нема да му биде доста. Филмов не се опишува.... затоа што со првите 2 3 реченици ќе биде срушен до темел. Филмов се дожувува. Се работи за Wicker Park... Гледан по трет пат, може да кажам само едно нешто... маестрално сценарио. Заплет си ебал мајката. Приказната нема голем број на актери. Но сите имаат своја страна на приказната, некои поради лудило, втори поради разум....
Топ 3 романтични икад глеани.
И неколку добри цитати од него:
"When you see something from afar, you develop a fantasy. But when you see it up close, 9 times out of 10, you wish you hadn't. "

"Things don`t have to be extraordinary to be beautiful"

"Love makes you do crazy things, insane things. Things in a million years you'd never see yourself do. But there you are doing them... can't help it. "

Jeweller: [holding a diamond ring] Magnificent, aren't they? "God's tears".
Matthew: Yeah. It's beautiful. So are the others, I... I guess I just have to make the right decision.
Jeweller: In the end it's not your eye that must decide

Башка финалето бе. Омилената песна.

Задолжителна лектира за оние кои се по романтичните драми па и комедии.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Следниве филмови ми се изгледани неделава, ама се некако не доаѓаше ред да седнам и да пишам збор, два за нив.
Прво почнувам со Taxi (1998). Добра француска комедија со акција и трки со коли.
За да си го избрише досието кое го има, еден таксист ќе му помага на еден инспектор (губитник) за да фатат неколку Германци - ограбувачи на банки. Моја оцена 7/10.

Yu-gi-oh! The Movie (2004)
Кој ја гледал мангата и му се допаднала, сигурно ќе му се допадне и анимираниов цртан. Во него сега Југи е шампион во играта со карти. Тој има некои божествени карти кои имаат бесконечна моќ и со нив победува на турнирите, и по не знам кој пат го победува Сето Каиба. Овој со цел да го победи оди кај Пегаз (творецот на играта со карти), го победува него и зема некои карти со кои треба да го победи Југи...
Иако ИМДБ оцената е само 3.1 од мене цртанов има 8/10.

How High (2001)
Една од поинтересните комедии што ги гледав во последно време. Се работи за двајца другари (Сајлас и Ајвори). Ајвори умира и сега Сајлас ја зема неговата пепел, ја става во саксија, и во саксијата засадува марихуана. И по некое време Сајлас запознава друг тип со кој се спријателува (Џамал) и заедно пушат од марихуаната, и кога веќе се high, им се појавува Ајвори во форма на дух и им кажува дека тој сега се знае и да немаат гајле, тој ќе им ги кажува одговорите на прашањата. Ама што ќе се случи кога ќе снемаат од марихуаната? ... Погледнете ја комедијава, сигурно нема да зажалите.

D-tox (2002)
По 3 или 4 пат го гледам, и секогаш како прв пат да го гледам. Многу добар трилер, и мистерија. Моја оцена 7/10.
Сталоне е во улогата на полицаец чии жена и партнер се убиени од некој психопат. Тој е на одмор и цело време се пијанчи, по што е пратен од неговиот шеф во една болница за детоксикација или одрекување од алкохолот. Таму тој се соочува со убиецот кој зема уште невини жртви.

Cliffhanger (1993)
Уште еден филм со Сталоне. Одлично авантуристично и акционо филмче. Овде Сталоне е планинарот Гејб, кој е грабнат од група луѓе кои изгубиле 3 куфери со пари по карпестите планини. Тие мислеа дека Гејб ќе им ги пронајде парите, а потоа ќе се ослободат од него. Но не им излезе се по планот... Моја оцена 9/10

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Невозможна Мисија 4. Само што го изгледав и тоа на добра снимка. Тој што не ги гледал претходните делови обавезно да ги гледа. Цело време акција, пукање, глума извонредна, како и актерската екипа. Главна улога Том Круз.

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
мистерија до самиот крај..Тројцата ќе се најдат, и покасно че сватат дека сите се од различно време и различно место...Сепак ќе успеат да си ја сменат иднината..
Enter-Nowhere-2011-Movie-DVD-Cover-600x813.jpg

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија

Luke Goss работи како детектив за убиства, и кога го убиваат брат му (кој е дилер на дрога) тој работи тајно (сеуште е полицаец) со уличните банди за да дознае кој го убил брат му. Иначе 50 Сент нема голема улога, само 2 минути го има во филмот. Добро филмче е.

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas

Luke Goss работи како детектив за убиства, и кога го убиваат брат му (кој е дилер на дрога) тој работи тајно (сеуште е полицаец) со уличните банди за да дознае кој го убил брат му. Иначе 50 Сент нема голема улога, само 2 минути го има во филмот. Добро филмче е.
го имам гледано :sreken
и тоа заради 50 сент го симнав...:unsure