Самоубиство

Psychobilly

Староседелец
18 февруари 2012
600
1,509
703
Pilgrim Psychiatric Center
Каква поука извлече и од двата обида (мислам освен што не пиеш многу пиво)?
Дека вреди да се живее, дека вреди да живееш за луѓето што се грижат за тебе, дека животот е убав, дека за секој проблем има решение.

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Дека вреди да се живее, дека вреди да живееш за луѓето што се грижат за тебе, дека животот е убав, дека за секој проблем има решение.
Гледаш, добро е што си извадил поука. Следниот пат пази што правиш, може нема да има трета среќа..

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Libra

Староседелец
15 февруари 2012
208
327
673
Господ рекол:Јас го давам животот и јас ќе го земам.
Според мене самоубиство не е решение ниту пак оправдување за проблемите со кои се среќаваме. Треба да се бориме да ги решиме, да најдеме некаков излез. Најлесна работа е да престанеш да се бориш и да мислиш дека со стореното се ќе е решено.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Јас мислам кој се обидува да посегне по сопствениот живот, да бидеме хумани и да му подадеме рака...во која ќе има голем месарски нож, за што е сигурно, сигурно да биде.

Абе ајде...

Луѓето со какви проблеми се соочуваат, со какви тешки болести, со масакри на фамилии пред нивни очи, со грозоморни силувања на невини деца....па живеат.
Самоубиство е знак на кукавичлак, а поготово па она оти женска му се омажила за друг тоа веќе го сместувам во обид на некој телетабис за привлекување пажња.

Не може бре, да се правиме Богови. Животот не ни е даден за да си го одземаме сами.
Јасно ми е дека има проблеми, тешки ситации кои ја убиваат твојата психолошка индивидуа, ама тоа е убавината на згазувањето, што се челичиш, што учиш да живееш достоинствено.

И ќе завршам со една мисла која појма немам кај сум ја прочитала, ама мене ме бендисува ептен.
„ Не е срамота да паднеш, срамота е ако останеш да лежиш и не се обидуваш да станеш.“

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Па да се самоубијам и на моиве трошоци да им отварам...не бе кај ке се самоубијам ке ме утепаат после дома :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Elizabeth Bathory

Истакнат Член
13 февруари 2012
353
407
363
Skopje
Нема што да ги осудувам тие луѓе, едноставно да не си им во кожата чим дошле до тоа да помислат на самоубиство, сигурно се несреќни, разочарани од животот и незнам ти што.
Секој си е сам кројач на својата судбина, и се разбира дека самоубиство не е никакво решение за проблемите, ама некои тоа го разбираат како најлесно решение и тоа. :)