Самоубиство

Gabriela

Активен Член
19 февруари 2012
149
139
43
27
Еданшка сум помислила и за што???/....За глупости за ролерки тогаш бев мала...И викам мамо јас ќе с убиам ако не ми купиш ролерки и мама за да ми го промени мислењето ми вика УБИЈ СЕ ЈАС ЌЕ ЖАЛАМ ЦЕЛ ЖИВОТ ДЕЦАТА ЌЕ ИГРААТ СИТЕ ЌЕ СЕ СМЕААТ ПТИЦИТЕ ЌЕ ПЕАТ А ТИ ШТО...ЌЕ СКАПУВАШ ДОЛУ...И јас коа вриснав да плачам и од тогаш никад не сум помислила.:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Имав другар кој имаше навистина тежок живот, и иако покрај нашата голема помош за да има малце подобар живот, тој се плашеше, имаше зајачко срце.Се фрли од зграда, и остави писмо.Многумина го осудуваа и мислеа дека е во секта, дека се дрогирал или слично, но само неколкумина заедно со мене го сфативме.Едноставно не беше доволно силен за да ги издржи притисоците и тешкотиите во животот.Можеби се спасил и можеби му е сега поубаво, ако не ништо друго бар вајда му е мирно.

Секој со својот ум и среќа, доколку неможе да се сноси, нека се самоубие, иако тоа е малку лош збор.
Конкретно јас, никогаш не сум имал желба за самоубиство нити пак сум имал мотив, нити пак било какво тешко детство.

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
630
93
Не осудуваме, но самоубиство како решение за некој проблем, па и не е баш решение
тоа е себична работа.. дали тие луѓе мислат на своето семејство, на блиските пријатели.. не знаат дека со нивната постапка ќе ги скршат луѓето околу себе
да тие имаат проблеми, но дали тие се вредни да си го одземат животот?

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
колку и да сум у депресија не би се осудила да напраам такво нешо...се е минливо така да треба да се има малку трпение...а па од една страна ги разбирам... и не ги обвинувам...ако решиле дека така треба да биде...нека им биде.

Psychobilly

Староседелец
18 февруари 2012
600
1,509
703
Pilgrim Psychiatric Center
Уф... 2 неуспешни обиди. Прв пат во многу алкохолизирана состојба пресков вени но за среќа не толку длабоко колку што требало и за среќа ме нашла мајка ми (случајно) па директ болинца. Втор пат само алкохол и тоа мнооогу ... е во оваа ситуација брат ми ме нашол па кога ме отрезни ми удри еден таков ќотек што ни најголемиот душман не би му го посакал.

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Уф... 2 неуспешни обиди. Прв пат во многу алкохолизирана состојба пресков вени но за среќа не толку длабоко колку што требало и за среќа ме нашла мајка ми (случајно) па директ болинца. Втор пат само алкохол и тоа мнооогу ... е во оваа ситуација брат ми ме нашол па кога ме отрезни ми удри еден таков ќотек што ни најголемиот душман не би му го посакал.

Причина? :eek