Заљубени во другар/другарка што понатаму?

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Па тоа дека има девојка човекот, затоа не смее да те гледа со ’’други очи’’.
Нема врска. Некој ако сака да те гледа, без разлика дали има девојка жена и сл. - ќе те гледа... Не е само дека сега има девојка.. Со него се дружам од мала уште пред сите девојки што ги имал ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Нема врска. Некој ако сака да те гледа, без разлика дали има девојка жена и сл. - ќе те гледа... Не е само дека сега има девојка.. Со него се дружам од мала уште пред сите девојки што ги имал ;)
Никогаш не можеш да знаеш што се’ му се врти низ глава.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
  • Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

The_countess

Истакнат Член
10 јуни 2012
441
545
193
29
Мислам дека постои, т.е имам еден другар со кој се знаеме уште од најрана возраст. Први комшии сме и отсекогаш сме се дружеле. Се сакаме многу, но само како другари.. Никогаш не изразил желба за мене или пак јас за него :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Дефинитивно не постојат ....
Вистински другарства каде што се многу блиски и често се заедно и се си кажуваат од мои искуства и од искуства на мои блиски не постојат...
Секогаш кај еден од нив ке има искри ;)
Веднаш ќе те демантирам, од лично искуство. Нема врска искри ова она... Љубов помеѓу дечко и девојка не е само душевно поврзување туку и физичко привлекување збогатено со страст.
Она што ти го викаш е можеби еден вид на очај - рецимо биле овие двајца добри другари и сеа наеднаш кај некого од нив се дешава краток спој, потонуваат сите бродови и другиов поради ова зема заштитнички став, каде таквата љубов (да не биде другата страна повредена) се засилува. Но нема никогаш да ја надмаши онаа што повлекува и физичко привлекување и страст.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky, Blondie and parvati

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
miljon druarke iam, i imaja sam i ke iam, ima drugarstfo izmegju mene i njima, IMA!

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Значи другарство меѓу машко и женско може да има, не дека не може.
Ако се растени од мали заедно може да биде уште поцврсто.
Но треба да се разбере дека луѓето како и сите животни имаат сексуален инстинкт.
Кога тој сексуален нагон ќе премине граница, а не може да се задоволи, и најдобрата другарка станува сексуален објект, па дури и најгрдата.
Не велам дека во таа состојба ќе се крене во акција за сексуално општење, не, оти Супер Егото нема да дозволи. Но како што кажав претходо, огромни се шансите да сме смени перцепцијата од другарка во сексуален објект.
Другарството ќе си биде, но ќе има и желба за другарски секс.
А ако пак и другарот/ката се некои така посимпатични, не мора ни сексуалниот нагон да премине граница за да дојде до желба за оштење со другарчето.
Какво е тоа другарство кога другарот е извор на материјал за мастурбација ...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Значи другарство меѓу машко и женско може да има, не дека не може.
Ако се растени од мали заедно може да биде уште поцврсто.
Но треба да се разбере дека луѓето како и сите животни имаат сексуален инстинкт.
Кога тој сексуален нагон ќе премине граница, а не може да се задоволи, и најдобрата другарка станува сексуален објект, па дури и најгрдата.
Не велам дека во таа состојба ќе се крене во акција за сексуално општење, не, оти Супер Егото нема да дозволи. Но како што кажав претходо, огромни се шансите да сме смени перцепцијата од другарка во сексуален објект.
Другарството ќе си биде, но ќе има и желба за другарски секс.
А ако пак и другарот/ката се некои така посимпатични, не мора ни сексуалниот нагон да премине граница за да дојде до желба за оштење со другарчето.
Какво е тоа другарство кога другарот е извор на материјал за мастурбација ...
Се` е тоа точно што кажуваш, но ако живееме во општество каде што човекот може да бира? Да може да ќари некоја друга кај што покрај другарското ќе ја има и страста и телесната привлечност? Нормално дека не би жртвувал ултра супер блиско другарство за другото.

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
има веќе ваква тема http://forum.crnobelo.com/threads/Пријател-к-и.78/ и за да не се повторувам ќе си го цитирам мислењето :D

Верувам во искрено и вистинско пријателство, а тоа дали машките или женските се подобри пријатели зависи од личноста.. јас имам најдобар другар и најдобра другарка меѓутоа пријателството со другарот е многу постаро, многу поцврсто и поискрено.. на некои начин како брат и сестра сме, нема никакво лицемерие, не се срамиме за ништо еден од друг, се критикуваме, делиме се, си се наоѓаме еден на друг секогаш кога сме си требале, сме минале заедно низ се, скршени срца, корпи, неуспеси, домашни проблеми, финансиски кризи, јас си живеам со неговите родители и тој со моите.. ме има видено во најкатастрофална ситуација.. секогаш знаел се за мене па и пред тоа јас самата да го знам.. ме познава толку многу што понекогаш ме нервира кога ми предвиди некоја постапка/одлука.. ни се случувало со часови да седиме и молчиме, или пак да изгубиме ориентација за време у разговор.. тој кај мене си е како дома и јас исто кај него.. не се согласувам со тоа дека секое машко-женско пријателство преминува во љубов, никогаш го немам погледнато со такви очи, секогаш ми бил мил како брат, никаква физичка привлечност, ниту тој спрема мене, иако на долна облека се иаме видено и двајцата многу пати.. секогаш бил пријател со моите дечковци дури и кога мислел дека не се за мене...