Are you fucking kidding me? Јасно е дека се што е од епл е најквалитетно.Windows цел живот, малце фатив 95, па 98, па ХП и еве сеа седмицава си тера гајле нема. Линуксот мислам дека е за луѓе кои имаат поголема потреба од користење на комјутерот што не вклучува слушање музика, гледање филмови и нет. Опен соурс се поштува секад. Мак како и се од Apple не поштувам многу-многу некако многу ми е тоа исфорсирано, надуено, преценето...
И мене ејпл ми е преценет ... поддршка за линуксот, и open source code, но виндовс си е виндовс.Windows цел живот, малце фатив 95, па 98, па ХП и еве сеа седмицава си тера гајле нема. Линуксот мислам дека е за луѓе кои имаат поголема потреба од користење на комјутерот што не вклучува слушање музика, гледање филмови и нет. Опен соурс се поштува секад. Мак како и се од Apple не поштувам многу-многу некако многу ми е тоа исфорсирано, надуено, преценето...
Greshis brat. Site igri sto postojat za windows, gi ima i za mac, a za linux postoi emulator za executable fajlovi(winehq)Widows е најпогоден за секакви работи, а Linux и Mac се малку потешки за работа и највеќе се користат за работа (значи не се за игри играње).