Windows vs. Linux vs. Mac?

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
34
Скопје
Што мислите, кој оперативен систем е најдобар и зошто баш тој? Кој ос највеќе одговара на вашите лични потреби?

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
цел мој компјутерски живот користам виндовс , на школо користам линукс а мак користам ептен ретко.. така да според мене виндовсто е најдобара зашто го имам користено најмногу и најдобро го познавам, инаку и другите не се лоши ама сепак бирам виндовс порадо погоре наведени причини.....

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Windows цел живот, малце фатив 95, па 98, па ХП и еве сеа седмицава си тера гајле нема. Линуксот мислам дека е за луѓе кои имаат поголема потреба од користење на комјутерот што не вклучува слушање музика, гледање филмови и нет. Опен соурс се поштува секад. Мак како и се од Apple не поштувам многу-многу некако многу ми е тоа исфорсирано, надуено, преценето...

важна

Истакнат Член
14 февруари 2012
552
696
93
34
Скопје
Windows цел живот, малце фатив 95, па 98, па ХП и еве сеа седмицава си тера гајле нема. Линуксот мислам дека е за луѓе кои имаат поголема потреба од користење на комјутерот што не вклучува слушање музика, гледање филмови и нет. Опен соурс се поштува секад. Мак како и се од Apple не поштувам многу-многу некако многу ми е тоа исфорсирано, надуено, преценето...
Are you fucking kidding me? :eek: Јасно е дека се што е од епл е најквалитетно. ;)

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Во право си за тоа, за квалитетот нема муабет. A и sci-fi дизајнот што мене многу ми фаќа око. Ама тоа не го мења фактот дека конкуренцијата ми нуди нешто со исти перформанси кое е минимум дупло поефтино, има кракуван софтвер, нема да треба да плаќам за некои апликации и секако деловите можам сам да ги сменам.

The puss in boots

Староседелец
27 февруари 2012
221
147
1,043
28
Охрид
па Windows (од Windows 95 do Windows 7) имам користено цело време, исто и ние на школо кориситме Linux ама мислам дека тој е за некој со повеќе потреби освен како што Jericho: слушање музика, гледање филмови и нет. А за Mac... хмм.. па не знам немам користено многу време па немам мислење за него.

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
И мене ејпл ми е преценет ... поддршка за линуксот, и open source code, но виндовс си е виндовс. :)

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
мек е добар оперативен систем ама поради ценат и за то шо треба да плаќаш за куп апликации и то а шо неможат а да си го дозволат појкето луѓе зато нема толкава распространетост, инаку да беше бесплатен колку шо е виндовсот мислам дека ке му немаше рамен ..

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Widows е најпогоден за секакви работи, а Linux и Mac се малку потешки за работа и највеќе се користат за работа (значи не се за игри играње).

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Widows е најпогоден за секакви работи, а Linux и Mac се малку потешки за работа и највеќе се користат за работа (значи не се за игри играње).
Greshis brat. Site igri sto postojat za windows, gi ima i za mac, a za linux postoi emulator za executable fajlovi(winehq)