Премногу магија има на нивните концерти, дали е резултат на озвучувањето, фановите, рефлекторите , но мене премногу ме воодушевуваат, се соживувам со нивните концерти. Би сакал да присуствувам на неколку од тие. Резултат на нивнот тајминг оваа група доживува премногу турболенции ,раст и падежи но сепак го постигнаа левелот да ги наречеме Легендарните музичари од Лос Анџелес.
Ред хот- американски бенд формиран во 1983 во Лос Анџелес. Нивниот стил на музика прави фузија од традиционален фанк со елементи на рок , поп и психоделичен рок. Групата била создадена од гитаристот Хилел Словак и тапанарот Џек Ајрон. За жал Словак починува во 1998 од предозираност на дрога
Да не зборувам за историјата на групата ќе преминам на главното. Сегашен состав на бендот се:
Антони Кеидис -вокал
Мајк Фли балези- бас гитара
Чад Смит- тапани.
Џош Клингховер -гитара
Од прмногу бројни хитови, за да не испадне темата шест страни јас ќе издвојам само 5:
Секоја информација како -закажан концерт, песна која ви се допаѓа, интервју од групата и слично, е добредојдена на темава.
Ред хот- американски бенд формиран во 1983 во Лос Анџелес. Нивниот стил на музика прави фузија од традиционален фанк со елементи на рок , поп и психоделичен рок. Групата била создадена од гитаристот Хилел Словак и тапанарот Џек Ајрон. За жал Словак починува во 1998 од предозираност на дрога
Да не зборувам за историјата на групата ќе преминам на главното. Сегашен состав на бендот се:
Антони Кеидис -вокал
Мајк Фли балези- бас гитара
Чад Смит- тапани.
Џош Клингховер -гитара
Од прмногу бројни хитови, за да не испадне темата шест страни јас ќе издвојам само 5: