Не е сигурно,после толку фанови на страната и интервјуата,јас мислам дека можно е сепак да има втора сезона.А и тука пишува излгеда,а не сигурно.Плус кога се прекинала The Lying Game објавиле на страната дека им е жал али серијата се прекинува,а на Ravenswood сеуште ништо нема,плус видов дека објавиле слика од нив и напишале We are missing RW so much too!!! на страната,е мене воа не ми изгледа како да ја прекинале. Плус има некакви информации дека во Јуни ќе давале нови епизоди е сеа колку е точно не знам. Има уште надеж,тоа е најважноИ за жал ја прекинаа серијава, како што и по обичај прават ABC.Штета, таман почнаа да се разоткриваат работите.
http://www.justjared.com/2014/02/14/ravenswood-cancelled-by-abc-family-after-one-season/
Ох,обичај е,верувај ми. The Lying Game знам за сигурно,а еве некои кои ги набројуват и по сајтовите кои ги следам редовно Jane By Design, Bunheads, Lincoln Heights (после четири сезони? WTF?) ,Three Moons Over Milford, Beverly Hills Nannies и серијата за која се дигаше многу многу прашина The Nine Lives Of Chloe King... да бројам уште или доста се?Не е ваљда обичај, сигурно немало гледаност па затоа ја откажале.
Ете јас им гледам две серии нив, првата е завршена, втората има три сезони и тек четврта се снима, така да не е до обичајот