NBA

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Глеавте ли Алл Стар вчера?..мене ми станува се подосадно и понеатрактивно едноставно го нема тој шмек и таа привлечност...незнам дали више се исплати да се окапе до 5 сат ради алл стар:eek
Зезаш нели? Се согласувам сосема дека првите две вечери беа тиња, ама синоќа беше одлична вечер. Срушен рекордот во најмногу постигнати поени на полувреме на еден ол-стар, Коби сеа има најмногу поени на ол-стар натпреварите.. за малце ќе го срушеа и рекордот за најмногу постигнати поени на еден натпревар. Победа на западот со 152-149, Дурант МВП. Одлични закуцувања имаше, добри атракции, ова беше дефинитивно еден од подобрите ол-мечеви меѓу истокот и западот.

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Зезаш нели? Се согласувам сосема дека првите две вечери беа тиња, ама синоќа беше одлична вечер. Срушен рекордот во најмногу постигнати поени на полувреме на еден ол-стар, Коби сеа има најмногу поени на ол-стар натпреварите.. за малце ќе го срушеа и рекордот за најмногу постигнати поени на еден натпревар. Победа на западот со 152-149, Дурант МВП. Одлични закуцувања имаше, добри атракции, ова беше дефинитивно еден од подобрите ол-мечеви меѓу истокот и западот.
брат ја го пишав ова као вкупен печаток ма да 3тава вечер малце извади за другиве..иначе искрено да ти кажам ок е све тоа поени имаше и рекорди ама незнам зш ми немаше некако хемија онака шо знам може до мене и ке да е :)

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
брат ја го пишав ова као вкупен печаток ма да 3тава вечер малце извади за другиве..иначе искрено да ти кажам ок е све тоа поени имаше и рекорди ама незнам зш ми немаше некако хемија онака шо знам може до мене и ке да е :)
Јас мислев само за третата вечер да не мислиш. :D
Истото и кај мене беше инаку првите две вечери, со половина отворени очи гледав закуцувањата. Руки мечот ај малце беше атрактивен.. ама од саботната вечер бев разочаран ептен. Ајде догодина да се поправат, не мислам пак до 5 сабајле да седам за безвези.

• Ми се допаѓа
Реакции: Hexasto

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
мое мислење НБА стана место за сензација на ѕвезди абе
иначе најомилен играч ми бил и ми е
Ален Ајверсон :)....моментално не игра у НБА ама кога играше натпревар не пропуштав
сепак нешто јако да се гледа и многу добра кошарка е НБА.... :)

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Две одлични утакмици се одиграа вечерва. Во натпреварот помеѓу лидерот на истокот и лидерот на западот, Чикаго загуби од Оклахома. Тандерси ги водеше Вестбрук со 27 поени и Дурент со 26. Победа со 92-78. Иако Оклахома во еден момент имаше и 29 разлика.
Во другиот натпревар, Бостон пред својата публика го доби Мајами со голема разлика од 19 поени со резултат од 91-72. Трипл-дабл на Реџон Рондо со 16 поени, 14 асистенции и 11 скокови. Најефикасен во Бостон беше Пол Пирс со 23 поени, додека кај Мајами Леброн Џејмс со исто така 23 поени.

Fearless Bastard

Нов член
10 април 2012
6
0
1
29
Следам NBA и откако знам за мене навивам за Boston Celtics,ама не е веќе ниту во NBA како што беше пред 2-3 години.

Дејмон

Староседелец
16 февруари 2012
456
650
1,093
Unknown
Следите некој плејофот? Синоќа беше првата вечер и имаше неколку интересни утакмици.
Во првата, Чикаго ја совлада Филаделфија но и го загуби Роуз за до крајот на плејофот. Што е голем хендикеп, тешко дека ќе можат да направат нешто повеќе.
Мајами пак го растури Њу Јорк со 33 поени разлика, Џејмс беше предводник на жешките со 32 поени.
Орландо ја совлада Индијана, во исто така многу интересен меч.
Шлагот на тортата иде на крај, Оклахома и Далас го одиграа највозбудливиот меч. Со гејм винер во последните секунди, Дурент им донесе победа на домаќините за 1-0 во серии.

Вечерва се играат Сан Антонио - Јута, Лејкерс - Денвер, Атланта - Бостон и Мемфис - Клиперс.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
од прееска навивам за Бруклин, а фејврит плеер ми е Кевин

мноо јак