Vidi ne te krivam konkretno tebe samo sto treba da svatat site koj se pravat lizni mazni deka Siptari se Siptari ,a Cigani se Cigani ...
Тоа не е слобода на говор, тоа е слобода за етнички навреди и може само да придонесеш за ширење омраза на етничка основа. И црнците меѓу себе си викаат nigga ама ако им каже друг некој тоа е навреда
Oni znaci se vregjaat megju sebe koga se vikaat po ime taka , vo mk so godini so gi vikaat taka , vo site pesni se cigani kako sto znam , toa e navreda ??? Tozovac vika prmer eden od milion " ovamo cigani " toa e navreda ??
Ne ne daleku od toa , nego sakam realen da bidam i koga nekoj ke pise Siptar ili Cigan da ne bide so zvezdicki kao demek kazal koj znae sto , kazal kako sto e ,mene toa ne mi e jasno ? Jas nikogas Romi ne pisuvam sekogas Cigani ,a i taka se vikaat i taka od sekogas bile ne gledam mesto cudno tuka sto vie go negirate i propagirate ?! Neka ne mi zameruvaat sto pisuvam Lat, i sto ne sum vo cat muabeti
Никој не ти пропагира ништо, само што подобро е да избегнуваш такви термини затоа што не е тоа слобода на говор. Навредуваш цел етникум со тоа, а со тоа што никој не те санкционира значи дека форумот толерира такви работи. И за да не доаѓа до тоа одбегавај такви термини
Toa ne e psuenje ne me nerviraj i ti sea , toa e izrazuvanje odnosno koga potenciras odredena grupa ili poedinec , a ne zborime za psuenje ...!!!