Шах

Foxboro

Староседелец
16 јуни 2012
716
1,479
693
Pripyat, Ukraine
...шах научив да играм од дедо..............со него најмногу играв.....уште од мали нозе.............интересна игра е и ми се допаѓа........(y)...................а исто така знам и табла да играм.........
 

warr

Староседелец
17 февруари 2012
187
215
643
Тетово
Да, во последно време играм кога сум слободен. Уште како помал, еден другар почна да ми објаснува, ама нон стоп губев и не научив како се игра (а и другар ми не ми објасни убаво). Па пред 2 години купив нов компјутер и има шах на него и така сам научив. Добра работа што го покажува движењето на фигурите, инаку никогаш немаше да научам како се игра.Одамна не сум играл на вистинска шаховска табла со вистински фигури. Се онлајн...
 

Special

Истакнат Член
22 август 2013
47
19
108
Пред 5-6 месеци почнав да играм,искрено не очекував дека за рок од 4-5 дена ќе научам да играм доста добро,успеав да победам добри играчи пред се тоа е за мене голем плус,се надминав себеси.На план сум да си купам некој поголем шах да можам дома да си играм во слободно време. :)