Не знам што толку ќе смени ако ја наречеш Петкана лице со епилепсија наместо епилептичар. Ко полицаец да го наречеш Лице со полициска опрема.
Оти казнени? За латиницата? Ако не можеш да инсталираш кирилица кажи, ќе помогнемеLosha vest-mi gi isekoa elkite pred zgrada za denot na drvoto,i vcera mi posadija palmi.Asocijacija na rastenie palma namesto za more sega mi e nekontrolirano ludilo.Da rastea tuka i prababa mi ke berese urmi i banani od niva.....
E sega moze i kazneni poeni da dobijam ama ic ne mi e gajle.
делумно има логка но како што кажав не е во ред ако еднаш некој добил напад да е нарекуван исто како некој кој секојдневно ги добива. Сепак тоа е ваша одлука, нема да бидеме напдни и да ги наметнуваме нашите ставови и мислења. Поголем проблем е тоа што овие лица не се класифицирани, како во поголем дел од земјите. Односно и лице кое добило еден напад и не прима терапија, и лице кое е под терапија а нападите му се под контрола, и лице кое е резистентно на терапија и има напади е исто. Сакаме да појаснеме дека поголем дел од овие лица се работоспособни ( оние кои веќе немаат напади и не примаат терапија), делумно работоспособни ( оние кои имаат ретки напади или постои можност да ги добијат, можат да извршуваат одредени работни активности). И најбитниот факт кој општеството би требало да го знае е дека епилептичен напад не се манифестира секогаш со губење на свест, паѓање и пена на устата. И епилептичен напад може да добие буквално секој во било кое време на било кое место. Затоа сметаме дека ова веќе е сериозна работа, повеќе отколку што се мисли.Не знам што толку ќе смени ако ја наречеш Петкана лице со епилепсија наместо епилептичар. Ко полицаец да го наречеш Лице со полициска опрема.
Preubavo kazano za pocetocite. Me navratija na nekoi moi pocetoci koi navistina bea bash takvi....spomeni.Ti blagodaramЗа почетоците....
Кога малата соба ни беше замок
евтиното вино тајна напивка
со кое срамот и несигурноста
добиваа крила,а образите селско руменило.
За почетоците
кои беа несигурни но искрени
и се живееше ден за ден
без големи планови
кои носат големи очекувања
и yште поголеми разочарувања.
Мило ми е ако се пронајдеPreubavo kazano za pocetocite. Me navratija na nekoi moi pocetoci koi navistina bea bash takvi....spomeni.Ti blagodaram
За никаде е,само дома да седи човек и да пие вино [emoji12]До времево е јас мислам и јас така се чувствувам. Безвеза
Направи 2-3 чаши вино и легни сиЗа никаде е,само дома да седи човек и да пие вино [emoji12]
Во сонот има кошмари,да си пуштам некоја серија му се мислам [emoji12]Направи 2-3 чаши вино и легни си