Чет муабети (ти реков-ми рече)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,026
9,656
1,683
Normandy
Смешни се, не само интересни. Тропаат глупости, а барем пола од нив се свесни колку глупавост сочинува кажаното.
Мене ми се интересни бидејќи they follow orders а свесни коа ќе заврши емисијата си напраиле само услуга минус за себе пошо се прават налик дворски шутови за да занимават публика со fan-stereotype facts. Додека големите играчи зад кои стојат овие, си ги тријат рацете на заработка колку лајкови им собрала рубриката, колку луѓето климаат потврдно дека се сложуваат, a deep inside знаат дека тоа се само тра-ла-ла вести.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
gina_carano_gifs_04.gif

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
А што подразбирате под ``добро``? Што подразбирате под ``зло``?
Зарем е можно бог да ги казнува лугето затоа што е злобен?
Дали родителот го казнува своето дете од злоба? Дали уметникот прави измени на своето дело од злоба? Од злоба ли дрвото ги отфрла своите лисја и ги остава да изгнијат кога ке падне снег?

Не е дека не се случувале такви работи, кога целото дело е направено од злоба и омраза кон некого/нешто. Многу од големите уметнички имиња го правеле тоа, некои дури и признале.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Не е дека не се случувале такви работи, кога целото дело е направено од злоба и омраза кон некого/нешто. Многу од големите уметнички имиња го правеле тоа, некои дури и признале.
Направиле дело од злоба кон некого и нешто... тоа нема врска со она што го кажав. Јас прашував дали уметникот чувствува злоба кон своето дело, а не за кого е наменето истото или од какви побуди е создадено.
Таму зборувавме за тоа дали бог е неправеден , безчуствителен итн. кон нас лугето, неговите деца, неговата креација... кон нас лугето кои и самите сме дел од него.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Направиле дело од злоба кон некого и нешто... тоа нема врска со она што го кажав. Јас прашував дали уметникот чувствува злоба кон своето дело, а не за кого е наменето истото или од какви побуди е создадено.
Таму зборувавме за тоа дали бог е неправеден , безчуствителен итн. кон нас лугето, неговите деца, неговата креација... кон нас лугето кои и самите сме дел од него.
Има и тоа. Има многу музичари кои што си ги мразат своите дела и никогаш не ги изведуваат и не одговараат на прашања околу тоа, а голем дел од слушателите ги сметаат за ремек дела.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Има и тоа. Има многу музичари кои што си ги мразат своите дела и никогаш не ги изведуваат и не одговараат на прашања околу тоа, а голем дел од слушателите ги сметаат за ремек дела.
Не ги мразат туку мислат дека не се доволно добри и се срамат од нив или од туѓата критика. Штом тоа дело произлегло од неговата душа мора да е создадено со љубов, а понатака ако разумот, односно егото, го пртевземе кормилото сешто може да се случи.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Lena

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не ги мразат туку мислат дека не се доволно добри и се срамат од нив или од туѓата критика. Штом тоа дело произлегло од неговата душа мора да е создадено со љубов, а понатака ако разумот, односно егото, го пртевземе кормилото сешто може да се случи.
Искрено ме мрзи да барам по нет за да ти најдам цитати каде што кажуваат дека го мразат делото кое го создале. Не секое дело е правено со љубов.