Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Додека сум жив само за свое дете би донирал орган - за друг не. Не сум размислувал дали би дал аманет да се дадат моите органи после смртта, ама едно знам... црквата ништо од ова не дозволува :) Ако се бориш со смртта на таков начин не ја почитуваш волјата Божја
Ова ти е мат позиција. Дали ако пиеш антибиотици ја негираш Божјата волја затоа што убиваш недолжни паразити и бактерии кои би те убиле тебе? Како смееш да се бориш со смртта? Дали спасувачките екипи на базени и плажи се непочитувачи на божјата волја? Дали докторите се најголемите безбожници?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Ова ти е мат позиција. Дали ако пиеш антибиотици ја негираш Божјата волја затоа што убиваш недолжни паразити и бактерии кои би те убиле тебе? Како смееш да се бориш со смртта? Дали спасувачките екипи на базени и плажи се непочитувачи на божјата волја? Дали докторите се најголемите безбожници?
Не ми е мат позиција. Само ти ја кажав филозофијата на Бибиблијата.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
На што се потчинуваш ако си рисјанин? На таламудот?
Ајде оди низ темите и најди го мојот пост каде што објасувам во што верувам, не си се базирај на претпоставки.
Кажав дека Бог го дефинирам како љубов, движечка сила... Библијата за мене е само едно литературно дело доволно моќно да навлезе длабоко во оние што го читаат. Ништо повеќе.