Чет муабети (ти реков-ми рече)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Маќедончето да се подобри? Пол Пот не ги оправа.

Не ме навел патот кон Црна Гора досега, имаат нешто старо над милениум рушено и изградено `како је мали џокица замишљао културу и туризам` ?
Добро, не рушено ама надоградувано. Самата црква е ок, ама оноа што е пред црквата е... вашар во права смисла на зборот. Некои конаци нови со бетон, чиниш влегуваш во некој хотел со 3 звезди...
Интересна работа е што Црногорциве си ја чуваат некако својата традиција инкапсулирана, додека се` што се доградува пост фестум личи на некој ни-мој-ни-твој стил. Типичен пример ти е Будва, која стариот град ти е као каписла а околу него се` мириса на доградба-недоградба.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Маќедончето да се подобри? Пол Пот не ги оправа. ј***ш га, маќедончето мисли дека охрит е свецки феномен. Ако светот завршуваше околу Подмоље...

Не ме навел патот кон Црна Гора досега, имаат нешто старо над милениум рушено и изградено `како је мали џокица замишљао културу и туризам` ?
Кога би можеле такви Out of нормалното размислување без скепса, цинизам и сите негативности што ги поседуваат такви како тебе да се иселат од државава,мислам дека тогаш во Македонија ке може да се дише нормално.Ако не знаеш како да решиш некој проблем не мудрувај,подобро молчи.еден твој коментар не проќитав а во него да нема бљак и бљак.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Кога би можеле такви Out of нормалното размислување без скепса, цинизам и сите негативности што ги поседуваат такви како тебе да се иселат од државава,мислам дека тогаш во Македонија ке може да се дише нормално.Ако не знаеш како да решиш некој проблем не мудрувај,подобро молчи.еден твој коментар не проќитав а во него да нема бљак и бљак.

Морам да напоменам дека сеуште ти бега моментот на дискусија на форум, а веројатно постојано ти бега и во живо. Толку била дарежлива природата, шо да се праи.
Макар ме туџи срам убио - морам појаснити :

Ова е место за дискусии. Не за решавање на проблеми, и дискусијата на одредена тема не подразбира решавање на истата. Имаш теми за џек мевосек, за титаник, за мода, музика, фудбал. Ако некој лик дал автогол на светско, на форумов се коментира и се фаќа сеир. Тоа не значи дека тој што коментира требало да игра за Босна и да интервенира при центаршутот.
Пак не сум оптимист дека конташ што е тоа дискусија ама тоа е...

А за бегање, се бега. Ќе останат партиските идиоти и пензионерите. Две демографски групи кои го носат Хунзистан кон светла иднина.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Сите вие што коментирате во темата за последен гледан филм, толку ли ве мрзи да ставите линк од филмот? Имаше во таа тема кажано да не ставате слики, замолив и јас вчера ама изгледа никој не чита. Темата би изгледала подобро ако нема слики, а и зашто мора слики да се ставаат, не правиме албум од филмски слики. Ако не знаете да пишете рецензија па сакате со сликите и трејлерите да ви изгледа подолг постот тогаш имате и таква тема каде е објаснето како се пишува рецензија. :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Сите вие што коментирате во темата за последен гледан филм, толку ли ве мрзи да ставите линк од филмот? Имаше во таа тема кажано да не ставате слики, замолив и јас вчера ама изгледа никој не чита. Темата би изгледала подобро ако нема слики, а и зашто мора слики да се ставаат, не правиме албум од филмски слики. Ако не знаете да пишете рецензија па сакате со сликите и трејлерите да ви изгледа подолг постот тогаш имате и таква тема каде е објаснето како се пишува рецензија. :)

А што ти сметаат слики и трејлери? Ако не ти е јасна и доволна рецензијата, имаш трејлер сервирано на тацна да си го ѕирнеш ако сакаш. Никаде во темата не пишува дека не смее така. Јас лично, од сам почеток на темата си ставам слика и трејлер за да биде појасно кој е филмот и да може после читање на рецензијата веднаш да се изгледа трејлерот за филмот (по желба). А објаснението за рецензијата е како да изгледа, поточно што да (не)содржи текстот, а не дали може/смее да се додадат слика и трејлер.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Како што велиш дека ,,отече,,со кората од лимом,ке те потсетам дека за оние што сакаат да бидат објективни,ке слушнеа и дека ,,отече,, дека без консултација од лекар да не користат ништо.
Тоа таа што презентира се само чаеви и неможат да бидат штетни.
За рецептите што се даваа се нагласуваше што и како треба односно дека треба да се консултира лекар.
А за народот дали и кому верува ептен ми се дискутира ама не во темава.:)

Можат и те како да бидат штетни и да те направат слаб. На пример ако чај од жалфија конзумираш повеќе од 15-тина дена без одмор голема е веројатноста дека ќе се отруеш затоа што содржи токсична супстанца. Во пракса за одреден проблем некогаш и отров од змија користи како лек ама тоа не значи дека треба да го пиеш за секој случај. Долготрајна изложеност на антибиотици може да те направи многу слаб и да ти го зафркне доживотно имунитетот. Пример ако некој има некаков проблем, а пропратно има и киселини во желудникот (кои се изолиран случај и веројатно не е главниот проблем) и Рада му даде чај или лек кој содржи антибиотици, киселини, анти-инфламаторни аналгетици итн. само ќе му ја влоши состојбата со можност да стане критично. Ако така лесно ко што мисли таа се лечело тогаш немаше да има потреба од фармација.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
И да, браво за сите вас што ве инспирираат цитати од Бред Пит и сличните познати (не)смртници. Особено силно ракоплескам за силните цитати од Џамбазов и Коељо. Всушност за секоја рандом слика со чуден текст за поентата на животот, семејството, среќата.
Да, зборувајте ми како тоа ве инспирира. Дрско молам.
You are asking for it :zelen
love.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Farfalla

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
@Saladin и си го добив :).
Но сепак морам да си нагласам дека поентата ми беше друга.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
@Saladin и си го добив :).
Но сепак морам да си нагласам дека поентата ми беше друга.
Чиста случајност беше што во исто време се појави сликава на фб баш коа ти го прочитав мислењето :D