@Lena, машина за пеглање ли стана? Баш ме интересира како ќе пеглаш само со концентрација на здивот, без размислување.Но ако пеглаш автоматски(без размислување)само со концентрација на здивот?
(што здив ќе да беше)
@Lena, машина за пеглање ли стана? Баш ме интересира како ќе пеглаш само со концентрација на здивот, без размислување.Но ако пеглаш автоматски(без размислување)само со концентрација на здивот?
Е сега ме расонивте,@Lena, машина за пеглање ли стана? Баш ме интересира како ќе пеглаш само со концентрација на здивот, без размислување.
(што здив ќе да беше)
Не се љутам.@Lena
нема љутиш, се зафркавам малку на твоја сметка.
Ленче, пеглаље е процес при кој е потребно мислење затоа што е потребно да процениш дали убаво си испеглал, да пазиш да не залепиш некој принт од блуза/маица на пеглата и да направиш хавуз, дали треба да се пегла од обратната страна и сл. Ова не се прави автоматски туку со размислување.Не се љутам.
Тоа се мои размисли околу таа тема.Ако се неточни ќе признаам.Немам проблем да кажам,да грешка сум,ако навистина грешам.
Во случај на извршување на работи во кои не размислуваме можно е концентрирање само на здивот.
Има жени/личности кои пеглаат/извршуваат било какви активности без мислење.Тогаш е можна и таа таканаречена дарана.Подготовка за завршната медитација.
Ти демек профи во пеглање си,Ленче, пеглаље е процес при кој е потребно мислење затоа што е потребно да процениш дали убаво си испеглал, да пазиш да не залепиш некој принт од блуза/маица на пеглата и да направиш хавуз, дали треба да се пегла од обратната страна и сл. Ова не се прави автоматски туку со размислување.
Не дека сум профи ама не е на одмет да знам, кога-тогаш ќе ми притреба. Тоа не го менува фактот дека за пеглање е потребно размислување.Ти демек профи во пеглање си,
или така ми се чини?
Нека тоа, корејски тим хирурзи... Ако дотолку ми дошло до напредни алгоритми, ќе одвојам година време и ќе се посветам на методи при дизајнирање на тие алгоритми. Ем поефтино, ем без операции на мозок.И подобро
Сигурно би имало договор со смол принт каде се оградуваат од последиците на евентуална лоботомија