Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
melpomena
Колку само да знаеш. Ако добиеш казнен поен, овој пат јас бев тој што ги пријави мислењата.
Оти минатите пати добивав етикета дека притискам „Пријави“ без да притиснам. Овој пат сам да се етикетирам :)
Еднаш ти реков.
Свети нешта.....греота е да се спомнуваат за вакви цели.

LittleButterfly
без љутиш и на твоето стиснав „Пријави“.

Како и тогаш,наврати една две страни наназад,и таа како тебе сама ги спомна.
И овој пат ке ти кажам пак исто.
Тие не се нешта туку се деца.
Не значи дека ако некој ги нема дека не му се свети.
Блазе си ти ко си имаш тооооолку многу слободно време па да си го тупиш вака со муабети ти реков ми рече...

мора да ми извиниш нема да ти ја удоволам желбата...некако ми ја троши енергијата муабетов...а енергијата ми треба да одам да си играм со синчето...да, јас си имам со што да го исполнам и времето и срцето...

А вие слободно протнувајте ги насекаде за да прикриете сосема нешто трето.
Е не е ни хумано,ни човечки да се заштитувате со нив.
Спомнувајте ги низ фини муабети,има еден куп теми каде што можете да пишувате за мерак за нив,а ние за мерак да читаме,а не во вакви контекси.
Ама ајде вие си знаете,вие сте родители,па на секој што не е родител човечки е според вас да му го повторувате тоа.
Незнам дали и доколку имате некој познаник ваш или роднина и ако неможат да имаат деца вака тоа му го спомнувате па станувате уште поголеми Луге.
Иначе знаеш дека немам проблем со пријавите.Слободно се што не ти се допага,пријави.
Ете и тебе добро утро,што вика ,,другарка ти,,(оти и за неа оваа фраза е омилена).

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Темата е за поезија и проза. Така да двете се вклучени. Но под поезија треба да се запази правилото да не се смета хаикуто тука.
Или незнаев или знаев па сум заборавила.Благодарам што ме потсети:)
Ткууу...што е хаикуто?:unsure

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Добро утро Пеперутке:)
Ти значи затоа ме следиш,за да ми ја читаш огорченоста.
Е како не знаеш од што сум огорчена,па нели ти рече дека сум ваква каква што сум оти немам дете а ти си таква каква што си затоа што имаш.
И од каде потекннува сега твојата огорченост?(worried)
Сепак точно дека не ми смета ако продолжуиш ниско да се удираш а високо да леташ.
Но вчера ми укажа колку сум несовесна што чатувам со тебе и го одземам времето на твоето дете.
Затоа ке се повлечам.Ке пиеме кафе кога ке потпорасне :*
Психолог сум...па ме заинтригира интензитетот на твојот цинизам...
Мојата...??? Сигурно од недостатокот на татковска љубов, не ми е проблем да си кажам...а твојот изговор кој е?
Не се секирај, никој не може да ми го одземе времето посветено за детето, со форумов само си ја тепам досадата на работа, не ти кажал другар ти дека се приклучувам од работа??
И јас сега ќе се повлечам, доволно беше...
А за кафе, таман дури да порасне може ќе ти помине огорченоста, па ќе го пијаме во подобро расположение.
Ти посакувам се најубаво!

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Како и тогаш,наврати една две страни наназад,и таа како тебе сама ги спомна.
И овој пат ке ти кажам пак исто.
Тие не се нешта туку се деца.
Не значи дека ако некој ги нема дека не му се свети.
Се навратив неколку страници наназад. Затоа направив едит на коментарот и кажав дека без љутиш и нејзините мислења ги пријавив. Затоа што направив грешка. Некогаш грешам(и кога си ја увидувам грешката) знам да признам.
Не сакам да се навраќам назад како се случи да ги спомнам, еве сега нема да се кријам зад нив. И ќе те молам да не ги мешаме. Важи?
Јасно ми е дека и тој што ги има и тој што ги нема (ако има срце и душа) ќе ги гледа низ убаво око. Ама не е убаво да се спомнуваат во караници, посебно не во вака ниски караници.
А во продолжетокот од твојот цитат...зборуваш дека треба да бидат спомнувани во други теми.
Искрено... мене ми е страв да ги спомнувам. Затоа што сите се’ читате, и не знам следно моето напишано во каков контекст ќе го искористите.
Вид на поезија што потекнува од Јапонија :) Во превод да ти значела „снаодлив маж“.
Настанала во периодот кога Александар Македонски ги освојувал тие предели... :)
Ама не се смета за голема уметност... (различни се мислењата) Некои ја сметаат за најдобра поезија, јас не ја сврстувам во поезија воопшто...трет нешто друго :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Психолог сум...па ме заинтригира интензитетот на твојот цинизам...
Мојата...??? Сигурно од недостатокот на татковска љубов, не ми е проблем да си кажам...а твојот изговор кој е?
Не се секирај, никој не може да ми го одземе времето посветено за детето, со форумов само си ја тепам досадата на работа, не ти кажал другар ти дека се приклучувам од работа??
И јас сега ќе се повлечам, доволно беше...
А за кафе, таман дури да порасне може ќе ти помине огорченоста, па ќе го пијаме во подобро расположение.
Ти посакувам се најубаво!

За малку ке напишев,исто и јас тебе,ама не.
Јас ти посакувам се нај убаво ама искрено.
Зошто велам искрено?
Затоа што јас не тврдам никогаш едно па друго од инат.:)
Психолог кој тепа досада на работа?:eek:
Вчера го осудуваше тие што тепаат досада овде,зарем тоа се учи по психологија?
Вчера тврдеше дека ти не си овде за досада и се чудеше како се другите овде за досада и безвезални постови,за разлика од тебе која немаш такви.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy

Краток тип на поезија, со правило од 3 стиха првиот и последниот да бидат по пет слога додека тој во средина да биде 7. Не содржи рима, за ритам и самата може да заклучиш по нееднаквоста на бројот на слогови.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Се навратив неколку страници наназад. Затоа направив едит на коментарот и кажав дека без љутиш и нејзините мислења ги пријавив. Затоа што направив грешка. Некогаш грешам(и кога си ја увидувам грешката) знам да признам.
Не сакам да се навраќам назад како се случи да ги спомнам, еве сега нема да се кријам зад нив. И ќе те молам да не ги мешаме. Важи?
Јасно ми е дека и тој што ги има и тој што ги нема (ако има срце и душа) ќе ги гледа низ убаво око. Ама не е убаво да се спомнуваат во караници, посебно не во вака ниски караници.
А во продолжетокот од твојот цитат...зборуваш дека треба да бидат спомнувани во други теми.
Искрено... мене ми е страв да ги спомнувам. Затоа што сите се’ читате, и не знам следно моето напишано во каков контекст ќе го искористите.

Вид на поезија што потекнува од Јапонија :) Во превод да ти значела „снаодлив маж“.
Настанала во периодот кога Александар Македонски ги освојувал тие предели... :)
Ама не се смета за голема уметност... (различни се мислењата) Некои ја сметаат за најдобра поезија, јас не ја сврстувам во поезија воопшто...трет нешто друго :)

Важи Аркантосе,се до моментот дур не сфатите дека не треба да ги спомнувате во вакви контекси.
а она што спомнав дека низ другите теми да се спомнуваат,сигурно не мислев за вакви исти работи,но свекај си ги работите како што сакаш,не ми смета :)
А за хаикуто,ти благодарам,навистина не знаев.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
За малку ке напишев,исто и јас тебе,ама не.
Јас ти посакувам се нај убаво ама искрено.
Зошто велам искрено?
Затоа што јас не тврдам никогаш едно па друго од инат.:)
Психолог кој тепа досада на работа?:eek:
Вчера го осудуваше тие што тепаат досада овде,зарем тоа се учи по психологија?
Вчера тврдеше дека ти не си овде за досада и се чудеше како се другите овде за досада и безвезални постови,за разлика од тебе која немаш такви.
(facepalm)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно

Не чуди се.
Ете ти пример само во ретходната страна како прво тврдиш дека нема огорчување а потоа следи признание од каде доага. (worried)
Arkantos
Кога веке спомна,кое мислење има навреда или нешто што е по твој терк за казнен поен?:)
Чисто за да знам во иднина на што да припазам.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Важи Аркантосе,се до моментот дур не сфатите дека не треба да ги спомнувате во вакви контекси.
а она што спомнав дека низ другите теми да се спомнуваат,сигурно не мислев за вакви исти работи,но свекај си ги работите како што сакаш,не ми смета :)
А за хаикуто,ти благодарам,навистина не знаев.:)
Што ќе ти е и да знаеш.
Еве сега ќе ми текне некој пример и ќе сфатиш дека нема уметност...барем јас не гледам.
- Не можам веќе
душата ми е уморна
од зборовиве.

Не чуди се.
Ете ти пример само во ретходната страна како прво тврдиш дека нема огорчување а потоа следи признание од каде доага. (worried)
Arkantos
Кога веке спомна,кое мислење има навреда или нешто што е по твој терк за казнен поен?:)
Чисто за да знам во иднина на што да припазам.
Сите мислења каде е спомната интима.
Посебно ме скрена деталот за покана за кафе. Со толкава доза на цинизам, што дури и кога творецот е Мелпомена она е премногу.:)