Е добро де ништо не е, ете имаше и тема за тетоважи мислам ама ај.Ќе ти пишам ПП за да не одиме оф-топик
Е добро де ништо не е, ете имаше и тема за тетоважи мислам ама ај.Ќе ти пишам ПП за да не одиме оф-топик
Го изменив мислењето погоре и ти одговоривЕ добро де ништо не е, ете имаше и тема за тетоважи мислам ама ај.
Ваљда мислиш на Пантенол а не Патексол така? Не е битно тоа, сакав да кажам дека најдобро ти е со ta2 крема за тетоважи, таа е правена специјално за тетоважи и нема после да ти избледни тетоважата. Ама добро може и со Пантенол, или па можеш и со Јекодерм. Јас дека знам на некои од што не знаат со што да се мачкаат и после ќе им избледни тетоважата, затоа треба да се пази тоа.Ќе ти пишам ПП за да не одиме оф-топик
Си ја исклучил опцијата некој да ти напише ПП, затоа тука ќе одговорам бидејќи ме праша, Модераторите нека ми извинат, и нека го избришат потоа постов за да не се тера оф-топик.
Првите 3 дена одкога ќе се истетовираш, тетоважата ја мачкаш со Гарамицин, за да не се создадат инфекции, затоа што сепак, отворена рана е кожата кога е истетовирана.
А после третиот ден, од 4 ден со Пантексол.
По правило 3 недели вкупно се мачкаш со маст (први 3 дена со Гарамицин + 18 дена со Пантексол = 21 ден).
Но помалата тетоважа што ми е над шаката, кај зглобот, прекинав со мачкање на 19 ден, осетив дека толку беше доволно.
А големата, полуракавот на левото рамо ја мачкав до 24 ден
Не, како што пишав, така се вика маста Пантексол, не ПантенолВаљда мислиш на Пантенол а не Патексол така? Не е битно тоа, сакав да кажам дека најдобро ти е со ta2 крема за тетоважи, таа е правена специјално за тетоважи и нема после да ти избледни тетоважата. Ама добро може и со Пантенол, или па можеш и со Јекодерм. Јас дека знам на некои од што не знаат со што да се мачкаат и после ќе им избледни тетоважата, затоа треба да се пази тоа.
Па добро дека има и Пантенол крема затоа мислев, нема врска битно не ти избледнеле тетоважите. И јас сакам да се тетовирам ама некако страв ми е да не не ме примат во црква после.Не, како што пишав, така се вика маста Пантексол, не Пантенол
Се тетовирав кај Емилиј Пендева, она е една од најдобрите тату мајстори во Македонија, така да со тоа што ми кажа да мачка, со тоа и ја мачкав
Никнејмот всушност е името на нашата организацијаМногу ми се допаѓа вашиот никнејм
50-50 : ))
Колку убаво кажано! Мислам 1000 лајкови да можам да ти стаам, би ти ставилПа и не мора да ја одбиеш, матурата и онака е беспотребен хајп е сега имаш избор помеѓу рандом некоја и некоја на која ќе и останеш во убав спомен можеби цел живот