1. Еј...супер што го посетуваш Црнобело форумот. Слободно регистрирај се и приклучи ни се во дискусиите!

Црн скин за форумов

Дискусија во форумот 'Дизајни' започната од existence, 22 јануари 2014.

 1. existence

  existence Boolean
  Член на администрација Админ

  Зачленет на:
  3 март 2012
  Мислења:
  7,391
  Допаѓања:
  9,099
  Малку ме нервира светлиов скин на форумов, поготово кога седам во темно па направив некои измени кои ете би сакал да ги оставам да бидат достапни за уште некој ко мене.

  Прво: Ако користите Google Chrome (или дериват на хромиум кој користи хром стор) инсталирајте ја екстензијата stylebot. Еве и линк ако ви е потребно.(првата на листата).

  Откако ќе ја додадете екстензијата отворете го форумов. Горе десно кај што стојат екстензиите ќе ви се појави css, клик на неа и open stylebot. Од тоа што ќе се појави, најдолу имате Edit CSS, клик на него. Таму внесете го следниов код:

  Код:
  #content {
    background-color: #000000;
  }
   
  * a.avatar {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  * div.thread_view {
    background-color: #000000;
  }
   
  a.CommentLoader {
    color: #ffffff;
  }
   
  a.FollowLink {
    color: #ffffff;
  }
   
  a.PopupItemLink {
    color: #bdbdbd;
  }
   
  a.username {
    color: #ffffff;
  }
   
  a.username.poster {
    color: #ffffff;
  }
   
  a.username.subject {
    color: #a8a8a8;
  }
   
  blockquote.messageText.ugc.baseHtml {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
    border-color: #525252;
  }
   
  body footer div {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.accountContent.section.sectionMain {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.attribution.type {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.avatarHolder {
    background-color: #383838;
  }
   
  div.bbCodeBlock.bbCodeQuote {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.bbCodeBlock.bbCodeQuote aside blockquote {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.categoryStrip.subHeading {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.discussionList.section.sectionMain {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  div.extraUserInfo {
    background-color: #383838;
  }
   
  div.forum_list {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.listBlock.lastPost {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.listBlock.main {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
    border-style: none;
  }
   
  div.listBlock.stats.pairsJustified {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  div.main.sectionMain {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  div.mainContent {
    border-style: none;
  }
   
  div.mainText.secondaryContent h1 {
    color: #ffffff;
  }
   
  div.maintitle {
    background-color: #000000;
    border-color: #5c5a40;
    border-style: solid;
  }
   
  div.member_view {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.menuColumns.secondaryContent {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.messageInfo.primaryContent {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.messageUserBlock {
    background-color: #050505;
  }
   
  div.muted {
    color: #ffffff;
  }
   
  div.nodeInfo.forumNodeInfo.primaryContent {
    background-color: #000000;
    border-color: #61b5ff;
    border-style: none;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.nodeInfo.forumNodeInfo.primaryContent.unread {
    border-style: none;
  }
   
  div.nodeLastPost.secondaryContent {
    background-color: #080808;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.nodeLastPost.secondaryContent a {
    color: #ffffff;
  }
   
  div.noteRow {
    background-color: #d9d9d9;
  }
   
  div.pageContent {
    background-color: #000000;
    border-color: #349ceb;
    color: #fcfcfc;
  }
   
  div.pairsJustified dl {
    color: #ffffff;
  }
   
  div.primaryContent.avatarHeap {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.primaryContent.menuHeader {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.secondaryContent {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.secondaryContent h3 {
    background-color: #000000;
    border-color: #5f7347;
    border-style: none;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.secondaryContent h3 a {
    color: #ffffff;
  }
   
  div.section.infoBlock {
    border-style: none;
  }
   
  div.sectionFooter {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.sectionFooter a {
    color: #ffffff;
  }
   
  div.sidebar {
    color: #000000;
  }
   
  div.tabLinks {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.titleText {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  dl.secondaryContent.pairs {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  fieldset.breadcrumb {
    background-color: #0d0d0d;
    border-style: none;
  }
   
  form.AutoValidator {
    background-color: #000000;
  }
   
  form.AutoValidator.visibilityForm label {
    color: #ffffff;
    background-color: #000000;
  }
   
  form.messageSimple.profilePoster.AutoValidator.primaryContent {
    background-color: #000000;
  }
   
  form.sectionFooter.statusPoster.AutoValidator {
    background-color: #000000;
    color: #404040;
  }
   
  h3.nodeTitle a {
    color: #ffffff;
  }
   
  h3.userText {
    background-color: #383838;
  }
   
  html.Public.LoggedIn.NoSidebar.hasJs {
    background-color: #000000;
  }
   
  li.comment.secondaryContent {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  li.commentMore.secondaryContent {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  li.discussionListItem.visible.sticky.unread {
    border-style: none;
  }
   
  li.discussionListItem.visible.unread {
    border-style: none;
  }
   
  li.message {
    background-color: #000000;
    border-style: solid;
    border-color: #242424;
  }
   
  li.primaryContent.messageSimple {
    background-color: #000000;
  }
   
  li.primaryContent.messageSimple.staff {
    background-color: #000000;
  }
   
  ol.messageList.withSidebar {
    background-color: #000000;
  }
   
  ol.nodeList.category_border.border {
    border-style: none;
  }
   
  ol.secondaryContent {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  ol.sectionMain.messageList {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  textarea.textCtrl.Elastic {
    background-color: #575757;
    border-style: none;
    color: #ffffff;
  }
   
  textarea.textCtrl.StatusEditor.Elastic {
    background-color: #000000;
  }
   
  ul.col1.blockLinksList li a {
    color: #ffffff;
  }
   
  ul.col2.blockLinksList li a {
    color: #ffffff;
  }
   
  ul.tabs.mainTabs.Tabs {
    background-color: #000000;
  }
   
  a.avatar.Av621m img {
    background-color: #000000;
  }
   
  * .avatar {
    background-color: #000000;
  }
   
  span.img.m {
    background-color: #000000;
  }
   
  span.img.s {
    background-color: #000000;
  }
   
  a.avatar.Av621s img {
    background-color: #000000;
  }
   
  li.searchResult.post.primaryContent {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  blockquote.snippet a {
    color: #ffffff;
  }
   
  div.section.sectionMain.searchResults {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  a.avatar.NoOverlay.Av621l img {
    background-color: #000000;
  }
   
  a.avatar.NoOverlay {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.primaryContent {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  h3.textHeading {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  dd ul li {
    color: #ffffff;
  }
   
  li.event.primaryContent.NewsFeedItem {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  li.primaryContent.memberListItem {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
    border-style: none;
  }
   
  div.discussionList.sectionMain {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  dl.sectionHeaders {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
    border-style: none;
  }
   
  a.title span {
    color: #ffffff;
  }
   
  a.major span {
    color: #ffffff;
  }
   
  a.minor span {
    color: #ffffff;
  }
   
  dd.lastPost a span {
    color: #ffffff;
  }
   
  *.sectionMain {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  li.discussionListItem.visible {
    border-style: none;
  }
   
  form.secondaryContent.findMember {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  form.secondaryContent.findMember h3 {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
    border-style: none;
  }
   
  form.secondaryContent.findMember h3 a {
    color: #ffffff;
    border-style: none;
  }
   
  h2.staffHeading {
    color: #ffffff;
  }
   
  span.nodeIcon {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  tr.dataRow th {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  tr.dataRow td {
    border-style: none;
  }
   
  div.helpContent.section.sectionMain {
    background-color: #000000;
  }
   
  li.primaryContent {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  #QuickSearch {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  input.textCtrl {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  ul.tabs {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  form.xenForm.AutoValidator {
    border-style: none;
  }
   
  dl.ctrlUnit.submitUnit dt {
    border-style: none;
  }
   
  dl.ctrlUnit {
    border-style: none;
  }
   
  div.primaryControls {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
    border-color: #000000;
  }
   
  div.controlsWrapper {
    background-color: #5c5c5c;
    border-style: none;
  }
   
  div.secondaryControls {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
    border-color: #ffffff;
  }
   
  td.mceIframeContainer.mceFirst.mceLast {
    background-color: #000000;
  }
   
  h3.primaryContent {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.baseHtml.noticeContent {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  div.scrollContainer {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  h2.textHeading {
    color: #ffffff;
  }
   
  a.primaryContent {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
    border-style: none;
  }
   
  span span span {
    color: #a8a8a8;
  }
   
  a.crumb {
    color: #000000;
  }
   
  div.messageContent {
    border-color: #273326;
    border-style: none;
  }
   
  a.postDate span {
    color: #ffffff;
    border-style: none;
  }
   
  form.DiscussionListOptions.secondaryContent {
    background-color: #000000;
    border-style: none;
  }
   
  li.Alert.listItem.PopupItemLink.PopupItemLinkActive {
    border-style: none;
  }
   
  li.listItem.PopupItemLink.PopupItemLinkActive {
    border-style: none;
  }
   
  #calroot {
    background-color: #000000;
  }
   
  ol.primaryContent.chooserColumns.twoColumns.overlayScroll li a {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
   
  div.secondaryContent a {
    color: #ffffff;
  }
   
  ol.primaryContent.chooserColumns.twoColumns.overlayScroll li {
    background-color: #000000;
  }
   
  ol.primaryContent.chooserColumns.twoColumns.overlayScroll {
    background-color: #000000;
  }
   
  dl.lastPostInfo {
    border-style: none;
  }
   
  a.PreviewTooltip {
    color: #ffffff;
  }
   
  div.bbCodeBlock.bbCodeCode pre {
    background-color: #000000;
  }
   
  div.type {
    background-color: #000000;
    color: #ffffff;
  }
  
  Притиснете Save и готово. Ако сакате да го исклучите т.е. да го користите основниот скин, притиснете на екстензијата и Remove Styling.

  Напомена: Ова е правено набрзинка и опфатено е се` што сум приметил. Доколку приметите некој неедитиран дел, текст кој не се гледа и сл. пишете овде кој дел е тоа и ќе смениме.

  П.С. Со stylebot и самите можете лесно да едитирате и да направите свој скин. Пробајте, експериментирајте па споделете овде нешто.

  П.П.С. Со овој скин копираните постови од други сајтови (без paste as a plain text) се малку затемнети, т.е. сиви. : )


  Еве и принтскринови од изгледот:

  Црнобело форум.png


  Сурогат мајки  Црнобело форум.png
   
  На AnGelgirl24, smeska, warr и уште 16 други им се допаѓа ова.
 2. cakar_ulav

  cakar_ulav Староседелец

  Зачленет на:
  20 февруари 2012
  Мислења:
  1,566
  Допаѓања:
  1,926
  супер бе само на спарк а бива или не ??
  или само на хром ??
   
 3. existence

  existence Boolean
  Член на администрација Админ

  Зачленет на:
  3 март 2012
  Мислења:
  7,391
  Допаѓања:
  9,099
  Бива на сите хромиум деривати кои користат Хром стор. Јас го правев на baidu spark (значи бива), го пробав и на хром и тамам си беше.
   
  На cakar_ulav му/ѝ се допаѓа ова.
 4. Pica pica

  Pica pica Староседелец

  Зачленет на:
  2 јуни 2013
  Мислења:
  1,559
  Допаѓања:
  2,090
 5. ShakaZulu

  ShakaZulu Староседелец

  Зачленет на:
  19 февруари 2012
  Мислења:
  430
  Допаѓања:
  886
  Искрено не знам зошто ви се допаѓаат темни верзии на форумите али јбг секој има право на избор, за мене темното убива секоја желба да отворам пак истиот форум. Замор за очи лвл 99
   
  На МиГ 21, Prashina и Sagan им се допаѓа ова.
 6. existence

  existence Boolean
  Член на администрација Админ

  Зачленет на:
  3 март 2012
  Мислења:
  7,391
  Допаѓања:
  9,099
  Ерм, навечер кога седам во темно светли скинови многу замараат. Ако си на лаптоп имаш алтернатива да намалиш светлост на екран, ама тоа не е некое решение барем за мене. Јас сметам дека би требало да има избор меѓу темен и светол скин, па кога веќе го нема, а и админот не е заинтересиран да се заангажира околу тоа ова ми е најоптимално решение.
   
  На Sagan, Lady*, Saladin и уште 2 други им се допаѓа ова.
 7. Смиланов

  Смиланов Истакнат Член

  Зачленет на:
  7 јануари 2014
  Мислења:
  35
  Допаѓања:
  13
  Одлично направено, сега да се вметне доле во избор на стилови.
   
 8. $3Я3|\||)&p&†Y

  $3Я3|\||)&p&†Y Староседелец

  Зачленет на:
  12 мај 2012
  Мислења:
  3,683
  Допаѓања:
  3,863
  Само CSS стилот мислам дека нема да може.
   
 9. Y1K991

  Y1K991 Parleur

  Зачленет на:
  1 март 2012
  Мислења:
  6,263
  Допаѓања:
  9,106
  Ќе го користам навечер.
  Кога го користам овој стандарден ski цела соба ми се осветлува :)
   
  На Смиланов му/ѝ се допаѓа ова.
 10. Lena

  Lena Poétesse

  Зачленет на:
  12 октомври 2012
  Мислења:
  4,154
  Допаѓања:
  7,681
  Како може да го користам со тел.?
   

Сподели: