Дали доколку си испробал нешто што не го прави поголемата маса на луѓе те прави попаметен?
Откај си сигурен дали сум забележал или не?
Јас сакам сакам да поразговарам околу таа тематика, што е тоа што Ве тера да го правите, попрецизно парадите. Немам многу време за да полемизирам во детали, па оттука не се замарам многу со педерлуците низ градот.
Хомосексуалноста е проблем, навистина е проблем за државава и владата. Треба да се размножуваме иначе како би опстојувале како држава или треба да внесуваме жени од Азија (бидејќи се во изобилство) па да ја мешаме крвта?
Со парадите кои што досега се правеле, најчесто навлекувате гнев и иритација од страна да речам поприродните луѓе да не се навреди BlackTulip ...
Зошто?
-Затоа што пред камери ги прчат пендраците, се лапаат, носат некои садо мазо танги и некои костими кои што се за во поинтимна просторија. Си видел ли некој нормален пар да го прави тоа? Најверојатно не.
Не, тоа што ја уништувам игноранцијата со знаење од која и да ми текне област е тоа што ме прави попаметен од поголемата маса луѓе, во просек земено.
Бидејќи ако си забележал, немаше со стереотипи да се занимаваш. Или со сила ги тераш во дискусија, или не си забележал, па тие ти се единствена референтна точка. Трето нема.
Прашуваш погрешен човек за парадите. Реков дека не ги сакам ни јас (ама изгледа слабо се читаме), ни дека би присуствувал на некоја, но дека не би ги оспорил, да е до мене, дека би ги подржал. А тоа твоа прашање треба да го поставиш на хомосексуалец кој сака, и би инвестирал за паради итн. Не се замараш до педерлуците низ градот, ама еве те на форум, барем тука покажуваш дека се замараш по тоа прашање (хомосексуалност). Ако тука не полемизираш, каде? Во живо, на некоја јавна дебата?
Хомосексуалците ли се криви што хетеро мажите не се размножуваат со своите жени? Или за падот на наталитетот? Затоа јас убаво реков, кој живее во игноранција, ќе го гледа како арогантен тој што се поставува со повеќе знаење. Да, не знаеш што зборуваш, по истиот принцип на извртена логика, хомосексуалците треба да се криви и за Глобалното Затоплување (има мрднати кои и за тоа не обвнуваат, не сум проверил со кои факти поточно). Хомосексуалноста не е проблем за хетеросексуалците во државава, бидејќи како што посочив погоре, доста добро сме вклопени и интегрирани, фалат уште пар ствари да бидеме третирани подеднакво како што ти си третиран, но има време за тоа, никој не се брза, ќе си дојде се во свое време. Од сон нема да губиш ако им се признаат легални униите на хомосексуалците овде или ако не вметнат во закон за анти-дискриминација. Нити па нешто друго ќе изгубиш.
Што се однесува до увоз на жени од Азија, па според овчарите на државава, предците на античките македонци вадат корени од далечниот исток, така да не би било некое мешање на крв, која веќе не постоела претходно кај нас . Слободно иначе, јас обожавам луѓе со коси очи .
Гневот е твоја и/или реакција на тие кои размислуваат како тебе. Тоа на некој начин е ваш проблем, не наш. Еве, мене можеби ми се гади од религиозни паради, па не идам да протестирам кога улиците се закочени за сообраќај кај нас, за време на Велигден, и да морам пеш да идам до центар на градот. Или да земам да протестирам пред Ватикан ако не? На што ќе личи тоа?
Ти ги спомнав парадите во Рио. Тоа ти се стрејт паради. За нив, има потреба? Си видел нормален пар да шета топлес по улици?
Ме остави без зборови од твоите аргументи
За ова со лезбејката,ако не беше ти,немаше да знам.
А за она дали таа може,извини што неможам ништо да променам за да двајца мажи можат да се зачнат еден со друг.
А ако очите ми се длабоко затворени како твоите,нека ме земе па нека ме шутне хомосексуалецот.
Немој да сметаш дека се исплашив па сега прифакам двајца мажи или две жени да имаат право да посвојат дете.
Тргнувам од причината што јас не сакам да ме израснат такви родители.
Фала,пријатно.
Ете, сега си информирана. Дека хомосексуалец ако не види чаре да биде таков каков што е отворено, ќе земе некоја невеста ко тебе, ем деца ќе има, ем на страна ќе го добива тоа што го сака. Скрати му го правото на педерот да биде п***р, се буди педерот у душа .
А ти ако си пребирлива околу родителите, не значи дека сите други деца се. Особено не тие од сиропиталишта. Не е као да ќе бираат дали сакаат татко со зелени очи или мајка со плава коса.