Хардкор музика

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Oва нешто како метал/рок треба да биде? Вака сеа, од македонска естрада немам НИКАКВИ омилени бендови пошо и не знам дали воопшто постојат, а додека за на страна.. Да почнам со System of a Down, A7X, нешто до некаде Limp Bizkit, далеку од ова но сепак некои нивни песни се во хардкор категорија значи Linkin Park и да завршам со порано омилените, но веќе ми досадија SlipKnot. Мислам дека донекаде ги погодив овие бендови пошо спаѓаат во овој жанр на музика и се надевам дека иако се комерцијала многумина од вас ги слушате.
И баш ме заинтересира нечие мислење овде дека јапонциве имале одлична музика во оваа категорија. Nice to try, eh?

Really, кога веќе зборуваме за хардкор, тие ептен знаат да забегаат.. ако сакаш слушни ги Sigh, ќе ти најдам и други така :)
Б д веј, и мене ми скисна Slipknot.. И овие што ги кажа, да донекаде спаѓаат овде, ама сепак има и way more hardcore then them :)

Зар не е Cradle of Filth блек метал ?
Кога веќе зборуваме за metalcore, односно metallic hardcore.. Cradle of Filth спаѓа и таму. А е исто и black metal :)

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
Really, кога веќе зборуваме за хардкор, тие ептен знаат да забегаат.. ако сакаш слушни ги Sigh, ќе ти најдам и други така :)
Б д веј, и мене ми скисна Slipknot.. И овие што ги кажа, да донекаде спаѓаат овде, ама сепак има и way more hardcore then them :)
Утре ќе биде тоа па ќе ти побарам и други предлози, сега не могу да одустанем од Parkway Drive, не, не можам
а онака оф топик: од шо ти се состои потписот? некој филм, книга?

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Од харкор/металкор бендови после Parkway Drive: A Day To Remember, We Come As Romans, Of Mice & Men, Sleeping With Sirens, The Devil Wears Prada,The Ghost Inside, Miss May I, I Killed The Prom Queen, Your Demise, Stick To Your Guns, Killswitch Engage, August Burns Red, и многу други, овие ги наведувам како најдобри, според мене.

Ајде ќе идам еден по еден.

A Day To Remember

Зад себе имаат 4 албуми: And Their Name Was Treason (2005), For Those Who Have Heart (2007), Homesick (2009) и What Separates Me From You (2010).

Мене омилен ми е вториот албум, а еве по некоја песна од ADTR.