Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Овој новиот филм од Финчер, Гон грл го има некој гледано? Не можам да најдам добар торент сите се од кино со камера снимани засега (facepalm)
Јас го имам глеано, не е ниш посебно. Мислев дека крајот е сосем различен од оној во книгата (како што најавуваа) а уствари скроз ист е. Мене не ми остави нешто посебно впечаток. Одамна немав идено во кино, отидов со големи очекувања и се разочарав на крај. Се до крајот очекував да се десе нешто што нема во книгата ама за жал не се случи ништо такво.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Јас го имам глеано, не е ниш посебно. Мислев дека крајот е сосем различен од оној во книгата (како што најавуваа) а уствари скроз ист е. Мене не ми остави нешто посебно впечаток. Одамна немав идено во кино, отидов со големи очекувања и се разочарав на крај. Се до крајот очекував да се десе нешто што нема во книгата ама за жал не се случи ништо такво.
Не го лажи човекот. Кој знае што си гледал ти.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Го гледал, и јас го имам... Само сакав да го предложам за следниот понеделник. Ако ти е толку итно, да ти пуштам пп :D
Знам дека го гледал, сакав да му кажам да не го лаже дека не е добар филмот, не може да не е добар.
Јас не најдов добар торент па со Аутрајдер решивме да чекаме да излезе hd снимка од 10-20 гига :), се зезам, ако имаш прати.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Let's be cops - првиот саат добар, смеење, пола саатот на крај лош. Шестица му ставив, ако продолжеше како почетокот 8ца или 9ка не му бегаше, ама...

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Let's be cops - првиот саат добар, смеење, пола саатот на крај лош. Шестица му ставив, ако продолжеше како почетокот 8ца или 9ка не му бегаше, ама...

Моментот со сумо борачот кога му се пушти на Џастин! :rofl Имам чувство дека во иднина на многу филмови ќе биде користена Wrecking Ball во слични сцени. :zelen Иначе, се сложувам и јас со тебе, каде-каде првиот саат е посмешен, кога лудуваат со колата и сеуште не се у сериозна невоља.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
images

Филмов е од 2013 и е во два дела, сега ќе напишам рецензија за првиот зашто него го гледав...
Очекувано за филм од Ларс вон Триер, контроверзен, премногу експлицитен, перверзен и по малку (или многу) настран како и сите негови филмови (кои ме оставаат со подзината уста, особено еден кој нема да го спомнам туку ќе ви го чувам за филмскиот клуб, не за друго туку да ви ги подзинам устите :))...
Се работи за една жена - нимфоманка, која претепана низ запуштени улички, ја наоѓа скромен пристоен и културен господин и за да и’ помогне ја зема кај него дома...
И таа почнува да ја раскажува својата нимфоманска приказна која тој ја споредува со неговата пасија кон риболовот и класичната музика...
Не знам што да речам, оние кои не се open minded подобро да не го гледаат, зашто стварно филмот изобилува со експлицитни сцени и содржини кои се’ уште се табу...
Тој што го чуваш за филмскиот клуб, само кажи ми дали е од 2003 или 2011? Ако е од 2003 тогаш е супер филм, ако е од 2011 е многу добар. :)

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Тој што го чуваш за филмскиот клуб, само кажи ми дали е од 2003 или 2011? Ако е од 2003 тогаш е супер филм, ако е од 2011 е многу добар. :)
Ни таа, ни таа...:)
Од истиот режисер е ама е од 2009 :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr