Филмски клуб

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
7 пријавени, имам некој осет дека ќе биде јака темава. :)

@MissChievous јас мислев ќе ни предложиш некој воен филм, жими се. :)

Последна промена од модератор:

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Импресии од филмот се пишуваат одма после тоа знае да спласнат дел од импресите...

• Ми се допаѓа
Реакции: Loyal

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Можам да претпоставам кој што филм ќе предложи :D
За MissChievous и јас мислев дека ќе биде некој воен филм, ама не ме изненади со Horns, не е далеку од она што замислував дека друго ќе предложи.
Saladin ќе даде некоја онаква приказна за некој искулиран тип со добри манири што на крај ќе го промени светот бе никакви моќи и борби, него само со две три добри дела :D
За Loyal не знам, можеби некој романтичен или некоја драма со тажен крај.
Outrider некој неопределен жанр, 80% германски филм, сигурно ќе има врска со бунтови и борби на народот, неправди и барање правди и некој јак тип што на крај ќе ја отера работата на подобро :D
Söldner , нешто од Хичкок (од почеток на кариера) или некој филм што го прати глас дека е тежок за сфаќање... : ))
И за LittleButterfly на ум ми доаѓаат некои филмови каде во едно нормално семејство се случува убиство на жената, па сега убиецот е мажот... Или можеби не е... Ама за мажот за време на истрагата се дознава дека е геј. И на крај умира од рак.
Други нема пријавени :zelen

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Филм кој многу ми се допадна како почна,поентата кога луѓето си ги кажуваат нивните злобни скриени мисли исто така ми се допадна и веќе при крај мислам дека почна филмот да се гуши и да ја губи добрата оценка која му ја имав дадено на почеток и на средина.Крајот премногу фантазија ми излезе и некако беспотребно според мој вкус.

Редклиф како што спомнав во друга тема ми одглуми над моите очекувања посебно делот кога почнува да ги дознава некои работи за девојката која наводно го изневерувала и имала тајни од него (мислам дека ги долови баш реално)

Сега не знам како е осмислена да иде темава дали ќе правиме како рецензија или ќе си кажуваме кој како го доживеал...или ќе биде како кафе муабет па ќе си кажуваме секој по нешто :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Aristokrat муабет бе пријателе. Ти кажуваш нешто и јас ти викам, абе што ти е не беше добро тоа, и така. Барем јас така мислам дека функционира клубов.

Иначе јас сега само ќе кажам дека не е лош филмов. Утре кога ќе има повеќе гужва на темава ќе пишам повеќе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Филмов не е лош...уствари лош е...
Ми се допадна љубовната приказната...и глумата на Редклиф...а инаку воопшто не ми се допадна...
Мислам рогови бе...рогови му пораснаја...малку ми беше смешно и детско сето тоа...
И мислам дека и убиецот беше некако очекуван...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ова е човекот што го глумеше Хари Потер? Каква промена.
Добра глума стварно, не знаев дека и Редклиф знаел да пцуе, милион пати кажа fuck. :)
Јас иначе понови филмови слабо гледам, но овој не беше лош. Ни многу добар ни многу лош, онака на средина. Сцените со змиите не ми се гледаа, страв ми е од змии. :)