Успешни луѓе

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
За секој представува различно успехот. За некој успешна е Карлеуша, Кардашијан, за некого Роналдо и тн.
се работи за материјален успех така?
дали е тоа успех контра прашање?:)
 

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,541
2,555
1,133
се работи за материјален успех така?
дали е тоа успех контра прашање?:)

Не се разбираме очигледно.
За мене успех представува Арнолд, дека од дете од скромна фамилија се изборил да биде еден од најдобрите во повеќе области.
За некој друг представува Кардашијан (старлета) кое од порно видео станува позната, има пари не работи ништо, и е славна.
За некого е успех тоа што некоја личност донирала милиони на сиромашни деца.
А за тебе успех може представува нешто сосема трето, не можам јас да кажам за тебе, тоа само ти знаеш. Значи самата треба да дефинираш.
 

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
Не се разбираме очигледно.
За мене успех представува Арнолд, дека од дете од скромна фамилија се изборил да биде еден од најдобрите во повеќе области.
За некој друг представува Кардашијан (старлета) кое од порно видео станува позната, има пари не работи ништо, и е славна.
А за тебе успех може представува нешто сосема трето, не можам јас да кажам за тебе, тоа само ти знаеш. Значи самата треба да дефинираш.
Ај нема да филозофирам,иако мислам дека успех не е колку пари имаш во банка или кое име го имаш направено..
На тоа мислев..За мене успех има сосема друго значење,среката би била успех..
А ако се работи успех во кариера како во твојава тема,би рекла дека мојот професор по психологија е успешен човек.
Од никој и ништо постанал некој и нешто..
Немал ништо,се трудел и стремел да ги оствари своите зацртани цели во главата.
И на крајот го достигнал тоа ниво на успех во кариерата, срека во животот,исполнетост и љубов.
 
  • Like
Реакции: Trajche

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,541
2,555
1,133
Ај нема да филозофирам,иако мислам дека успех не е колку пари имаш во банка или кое име го имаш направено..
На тоа мислев..За мене успех има сосема друго значење,среката би била успех..
А ако се работи успех во кариера како во твојава тема,би рекла дека мојот професор по психологија е успешен човек.
Од никој и ништо постанал некој и нешто..
Немал ништо,се трудел и стремел да ги оствари своите зацртани цели во главата.
И на крајот го достигнал тоа ниво на успех во кариерата, срека во животот,исполнетост и љубов.

И тоа е успех, браво.
Значи не е да тежнееш кон мојата тема каков пример имам јас дадено па сите да имат такви, секој треба да изнесе свој став за тоа кои представуваат успешни луѓе, за некој можеби па и нема, за некој можеби е самиот тој.
Ама, добро веќе полека ја опраивме темата :biggrin
 
  • Like
Реакции: Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
И тоа е успех, браво.
Значи не е да тежнееш кон мојата тема каков пример имам јас дадено па сите да имат такви, секој треба да изнесе свој став за тоа кои представуваат успешни луѓе, за некој можеби па и нема, за некој можеби е самиот тој.
Ама, добро веќе полека ја опраивме темата :biggrin
сакав да те збунам хехеххехе;)
 

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,697
13,878
973
Тато !!!(:|
...Од сирак до чирак па преко тони и тони пот , посинет на 4 годишну возраст, најбољи ученик на генерацију, чевлар, студент у Белград на сфој грб, на сфоју муку.. ( вика Касандра да гу чуе моју судбину ке се расплаче)
Преко безброј куќе под кирију,вика "Ја сам инжињер за селење" :zelen , стипендие од бидшу СФРЈ тато е биднаја мајстор на кројачи у ЧИК ( алооо ЧИК е бија поим за ципеле на овија простори ) , ЧИК му е даја стан на тату на 40 године исплату, али тато паметан продаде стан, плати у кеш сфе тој за стан и купи мало куќиче, ЧИК под стечај тато као добар мајсор тражисфа га сфи приватњаци, овам онам тато успеа у ноф ЧИК да земе погон без ич да уложи ( а и од куде му паре ) , дадесфа му на поверење
Добар мајстор бија викаф чевлари по Куманоо,продаде малу куќичку и сс сфој труд и знање напраи нову куќу куде што жиимо ск

Ви не сте сфесни колко интелинеција и знање за сфој занат се крие у тату, едн од најбољи кројачи...
За мене тато е најуспешан човек што га познаам, живели Тато ; )
 

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,411
1,103
Да останам нормална во овој наопачки свртен свет, да си ги задржам оние вредности кои многу луѓе во текот на животот ќе пробаат да ме натераат да им ги продадам за една скапана сума пари, да бидам своја и да не заборавам која сум и од каде доаѓам. Успех ќе ми биде да имам семејство што ќе ме сака и што ќе го сакам, како и никогаш да не затворам врата на оние на кои има треба мојата искрена помош. Не сум Мајка Тереза и многу пати сум и ќе отстапувам од овие критериуми, но добро е човек да си постави столбови во кои ќе верува.
 
  • Like
Реакции: Lena

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,274
1,911
1,123
Kumanovo
Успешан човек е онј кој ќе успее да створи фамилију, да израсне здрави и паметни деца, и да га задржи оној духовно у њега. Успешан човек е онј кој ќе помага на сиромашни и беспомошни људи, успешан човек е онј што незнае што е завист и лицемерие. Успешан човек е онј што незнае што е материјализам. Успешан човек е онј што пљука по капитализам. Успешан човек е татко ми, машинист, шеф на машински погон у пелагонију, кој е успејаја да га задржи оној социјалистичко у себе, и још увек да помага на људи. Long life, father!
 
  • Like
Реакции: parvati

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,231
17,758
1,673
На сигурно
Успешни луге... хмм,нема и јас да ги набројувам оние од типот на Доналд Трамп и Шварценегер...Не дека не ја свакам поентата,или пак дека не ги сметам за успешни.
Секој човек си има свој репер за успешност.
Успехот е релативна работа.
Сите тие кои ние ги набројуваме,можеби самите за себе не се сметаат за успешни луге заради одредени причини.
Успешен човек е ете да речеме и Тоше Проевски,сиромашно,скромно,хумано а толку "богато" детте.За толку краток период направи толку многу човечности и остави зад себе еден репер,но наше е колку ке го прифатиме.
Мајка Тереза исто.Ги има многу.Но тие ги издвојав од причина што си се наши.
Успешноста има повеке аспекти.
Материјална,духовна,хумана,поштена...
Моите родители,за мене се успешни луге,како и за повекето од нас најверојатно.
 
  • Like
Реакции: slb_bobo and Trajche

Marinna

Староседелец
13 април 2012
117
160
643
Според мене човек кога се придржува до својот сон порано или подоцна тој сон се претвара во реалност, а со тоа таа личност станува успешна без разлика на тоа дали нема финансиски услови и други работи кога нешто сакаш не треба да се откажуваш од тоа....