Толкување на сонови

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Zdravo, morav nekade da se obratam, mnogu mi e tesko nekolku dena otkako sonuvav.. se sluci vaka, spiev so devojkata zaedno, ne ni bese prv pat ama prv pat sonuvav i imav nekoi sonovi taa vecer od koi se sekjavam samo na dva itoa necelosno..

1. Sme bile jas i devojka mi vo dnevnata soba a majka mi vo kujnata svrtena so grb na kaj nas pravejki jadenje (mi se cini deka przese kompiri), jas sedev na sedmosedot na krajot, blisku do mene devojka mi sedela na masata i imase pajnca so oriz polu prazna mi se cini pred nea i taa pocna da jadi, a koga pocna da jadi na viljuskata imase premnogu hrana, izgledase duri kako da nema da i ja soberi vo usta, (kako da jadi so kutlacha) vo megjuvreme zborame, mi se cini deka mi rece deka treba da odi doma za nesto i jas i rekov da odime kaj nea, da napraj to so treba ili da zemi nesto ne se sekavam i da se vratime taman za jadenje, vo megjuvreme majka mi sednuva na stol pred kamin, pravo od mene, kjuti celo vreme, me gleda i pocna pokazalecot da go mrda da mi pokazuva "ne" so nego, devojka mi seuste jadese, dzvakase, mislam deka ja vide majka mi kaj so mi pokazuva taka i samo ja navedna glavata, i vo toj moment se razbudiv. so devojka mi sme zaedno 1 godina i sum so plan da ja zemam za zena. ke ve molam da mi kazi nekoj so znaci, kakvo znacenje ima ovoj son, se potrudiv da gi napisam site detali na koi se setiv.

2. Vo mojata soba kade sto spievme so devojka mi, kako da sme lezele taka, ne sme spiele i edno vreme taa mi rekla deka tatko mi nesto go izgore nemozam da se setam poprecizno i pocnala da placi i sum stanal i otidov vo dnevnata soba kade sto bea tatko mi majka mi i brat mi, sedea zboraja, i go prasav so ti e so se izgori i mi rece nisto, deka nesto izgorelo, dali nesto na kamionot so go vozi ili nesto drugo, samo ova mi teknuva, na ovoj son i ne se sekavam skoro ic..

ve molam kazete mi sto znacat ovie sonovi, navistina otkako sonuvav mi e mnogu tesko, se osekjam loso, napnato.. fala vi odnapred
Во соновник пишува дека јадење во друштво е свадба а и сето тоа што си го сонувал е добро, благосостојба..Ај са сречом нек ти буде:wavespin(party)

Goceta

Нов член
22 февруари 2016
1
0
1
28
Ако знае некој да ми го протолкува сонот:
Ја сонував подалечна покојна баба и ја прашував колку ќе живеам, а таа ми возврати кратко уште 10 ти останаа.

cooper19

Нов член
10 март 2016
1
0
1
31
Здраво, јас сум нова на форумот.. Сакам да ве прашам.. пред да го сонам сонот ја мислев една постара жена која ја знам и е почината, стално ме викаше да пијам кафе кај неа, беше бајачка..и еден ден бев со другарка и на крај кога си замислив желба и ми рече нешто што не го разбрав о се присетив на тоа.. и псле неколку дена ја сонвав кај што е жива и бев многу среќна што ја гледам ја изгушив и ја прашав како е, па нез како де надоврза ми кажваше за смрта ми вика напочетокот мн ме стегнаја градите имав болка но потоа се претворив во гулаб, и незнам дали ја брашав јас кога ќе умрам не сум сигурна нешто ми рече за богородица демек тогаш и се разбудив се испчашив и бев и запалив свеќа и однеов масло на богородица и така сега страв ми е.. јас имам страв од смрт и последно многу мислев на тоа.. дали некој знај што значи сонот.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Смрзнав од страв.. во сонот.
Сонував прво знам чекав некој ама требаше дома да ди одам и тргнав за на горе ама си се вратив..
Во рок од 2 мин бев цела опкружена со маскирани пијани, издрогирани лица..
2ца ги симнаа маските ми прозбореа а шкоски од основно што не сум го видела месеци во сонов ме сакаше и ме фати ме влечеше нагоре ме туркаше..
Боже.. препотена станав. де некој нека ми поврзе нешто мн јасен беше сонот...

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Si cekala ljubov, imash potreba za ljubov, emotivno ne si zadovolena... strashnite lica so maski se samo tvojata griza za toa shto ke recat drugite za neshto shto dolgo vreme se dvoumish dali da go napravish. Dali mozebi ti se dopagjaat dvajca istovremeno?

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Зошто често сонувам дека свирам во живо на стадион пред многу луге?(think)
Дало значи тоа дека барам многу внимание, или?:D