Ти губиш?

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Според мене, подобар израз е "Ех/еј/океј, ти си знаеш" онака кажан со ноншалантен тон, во стил i don't give a flying fuck што ми раскинува... Наместо драмење, јас тој израз си го користам, сече во корен.

:cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Во раскинувањето нема победници. Секој губи. Така да не губи само едната страна, губи и другата.
Некој тоа го сфаќа, затоа и може да се врати.

(y) Колко си само упрао, ако веќ ишле значи сакале се, значи има нешто што ги привлача и двоицата, знали има позитива..
А кој губи е релативна работа, за мене тој е глупаф муабет искрено
Ако веќ дојде до раскинување орајт дошло е, што е битно кој и дали нешто губи

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Smile

Истакнат Член
6 февруари 2013
84
190
143
Мое мислење без замерки..Ти губиш ми е само еден израз кој би го употребила личност као свој одбрамбен механизам за да си ги заштити чувствата без да му бидат повредени т.е. да проба да ја ублажи болката.Сеедно притоа покажувајки дека има високо мислење за себеси.
Но сепак кој нема високо мислење за себеси ?Можеме да ги разбреме тие личности,и едноставно да бидеме над нив со тоа што ке ги оставиме да веруваат дека е така.А,всушност никој не губи едноставно тоа е некоја лекција која требало да ја научиме за да бидеме спремни кога ке дојде оној "вистинскиот",или пак на патот кон подобра личност.Секако тоа ни покажува само дека сме на правиот пат низ обиди и грешки до целта :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

kizzo

Истакнат Член
14 јануари 2013
827
1,328
93
Скопје-Ченто
www.idadija-inz.com.mk
Никој ништо не губи,или пак таму не се знае кој губи а кој добива.
Добро било додека траело и готово.
Секој по свпјот пат и со наискрени желби за подобра иднина.
Баш како што има напишано и некој погоре,,,Ти губиш,, е одлика на преголема самодоверба,самобендисаност.
Можеби е кажана реченица во лутина но дури ни тоа не претставува оправдување.
Кога завршува една врска обично барем едниот е повреден и против.
Едниот се држи како слеп за стап,сакајки да го спаси она мало парче надеж што можеби и не постои,но во тој момент тој не гледа така на работите.
потполно се сложувам со мелпомена и јас го мислам истото за тој збор

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Ми го кажувале и мене тоа многу пр.Toj губи уживај си.Јас тоа го сфаќам како преувеличување на своето его и самобендисаност.
Ако бил доволно добар немало да ме изгуби/изгубам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Двајцата се лузери, ама едниот е поголем.
Не е исто да си 25 години и да одиш со некој 33+ и да прекиниш...ако заврши врската тој со 33 повеќе губи, сите залагања и очекувања се срушени, а тој на 25 може одново да почне, некако годините си го прават своето - али да не навлегувам во таа тема.
Ако треба да детализирам и да пишам равенки ,тоа треба да се стави на кантар да се измери и да се провери од повеќе аспекти, на пример:
1. кој повеќе вложил и се залагал - да бидат поуспешни
2. материјалено - инвеститорот
3. оштетен нервен систем....итн.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Кога некој ќе ми каже така јас велам тоа е каприц. Вредноста на зборот "ти губиш" сака да покаже колку е вреден партнерот. Премногу се преценуваат некои луѓе, но секој си вреди на свој начин. Каприциозен збор според мене нема никакво значење бидејќи колку јас вредам штом самиот тој не може да процени значи ни себе си не може да се процени.
Ретко го употребувам и кога некој ќе ми каже "ти губиш", јас му велам "и двајцата губиме".

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Колку има вистина во ова?
Дали е само утеха или вистина?
Случај каде што раскинувате со партнерот и ги спомнуваш овие зборови.Која е целта на овој израз?
Дали сте го употребувале или е само кажано од бес?

Јас сметам дека е само утеха...Се случувало и пријателите да ти го кажуваат тоа(Тој/таа губи)... само да те утешат.

Што мислите вие?

Сум имал доволно врски и сум идел со голем број на кучки на кои сум им го кажувал ова.Највеќе сум го кажувал од инает, и тоа откако добро психички ќе ја измалтретирам девојката и на крај ти губиш.И ја оставам, и кажувам да излезе од кола и дека ќе идам кај другата сеа.

Една рикаше како магарица.
А таа една ме укопа.
-Откако ја направив од гомно подоле дека е к***а, ор****ја дека не вреди ни да плукнеш на нејзе и дека само она губи типката ми рече: Мали иди стај го у саксија да ти порасне после ќе праиш муабет за мене :D :D :D

Ми наби комплекс кучката.

• Ми се допаѓа
Реакции: ScoobyDoo

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Ајде ова често сте го викале Ти губиш ! Дали некогаш сте се запрашале што изгубив. Во ниту една работа нема само еден крив,а и после што и да се случи се продолжува понатаму нови можности и нови среќни денови.
Иако сите грешки ни се едно добро школо.