Ти губиш?

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Колку има вистина во ова?
Дали е само утеха или вистина?
Случај каде што раскинувате со партнерот и ги спомнуваш овие зборови.Која е целта на овој израз?
Дали сте го употребувале или е само кажано од бес?

Јас сметам дека е само утеха...Се случувало и пријателите да ти го кажуваат тоа(Тој/таа губи)... само да те утешат.

Што мислите вие?

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Го кажувале и другари/другарки, и не од утеха, туку од добро познавање. За мене не е само изговор за утеха, туку многу повеќе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner, Trajche and ZmajChe

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Според мене, овој збор го кажуваат луѓето што имаат свест за висока вредност кај себе.
Да речам по „нашки“ самобендисаните.
Јас, никогаш не сум го употребил овој збор, не ни планирам.

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Ни се чини дека е утеха, скоро сите го употребуваат тоа, као ајде: Он/она не вреде ништо. Али он ако не вредил ништо, требало порано да го кажеш тоа, пред да се издешават секакви фрки. И јас никогаш не сум кажала нити на самата себе си, нити на некој друг: Ти губиш. Секогаш завршувам крај со искрени, убави желби за кој и да е.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Никој ништо не губи,или пак таму не се знае кој губи а кој добива.
Добро било додека траело и готово.
Секој по свпјот пат и со наискрени желби за подобра иднина.
Баш како што има напишано и некој погоре,,,Ти губиш,, е одлика на преголема самодоверба,самобендисаност.
Можеби е кажана реченица во лутина но дури ни тоа не претставува оправдување.
Кога завршува една врска обично барем едниот е повреден и против.
Едниот се држи како слеп за стап,сакајки да го спаси она мало парче надеж што можеби и не постои,но во тој момент тој не гледа така на работите.

Believe

Активен Член
30 јануари 2013
108
141
43
Кога раскинуваш со некого и кога се прекинува врската и 2 губат без разлика некој што ќе ти каже тој губи и сл. и 2 што биле во врска губат нешто но и добиваат шанса нешто да добијат понатака. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: street_chic and Ghtalpo

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Па губи, односно изгуби тој многу а не јас :D
Ваква како мене по понашање спрема него нема да најде..и покрај тоа што знаев каква будала е му опростував за се` и пак јас не чинев и пак како ништо да не се случувало, а ретко која така прави. Тој беше „газда“ за се..ама кога сфатив дека не ме заслужува, дека него му треба некоја.....не знам како да ја наречам, ме изгуби. Нека види како е..

• Ми се допаѓа
Реакции: Believe

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Па губи, односно изгуби тој многу а не јас :D
Ваква како мене по понашање спрема него нема да најде..и покрај тоа што знаев каква будала е му опростував за се` и пак јас не чинев и пак како ништо да не се случувало, а ретко која така прави. Тој беше „газда“ за се..ама кога сфатив дека не ме заслужува, дека него му треба некоја.....не знам како да ја наречам, ме изгуби. Нека види како е..
Тој со сила сигурно не барал ништо од дебе брачедо моја :)
Значи ако некому нешто пружиме тоа доброволно го правиме,без разлика дали некој од нас тоа го барал или не,на крај ние сами одлучуваме дали ке прифатиме да го направиме.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo and emzzy

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Кога раскинуваш со некого и кога се прекинува врската и 2 губат без разлика некој што ќе ти каже тој губи и сл. и 2 што биле во врска губат нешто но и добиваат шанса нешто да добијат понатака. :)
Се сложувам двајцата губат ама понатака имаат шанса да добијат (дали подобро или полошо тоа е веќе прашање)
Да надополнам да не се лажете дека сте незаменливи,тоа одсекогаш сум го зборел на сите па дури и на една личност што премногу ја сакав дека "Никој не е незаменлив" и дека за секое тенџерче таму некаде си постои соодветно поклопче.
Не ги гушете нити партнерите нити пријателите,доволувајте им да се отргнат ако сакаат,нема полошо нешто да чувате некој покрај вас со сила (малце надвор од тема ама се наметна самото по себе)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Believe