Срце или разум?

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Кога срцето ми тагува, разумот молчи и страдам, плачам корнам, не гледам ни место ни време ни ич ништо.. Да г е*ам и срце и се..
Паѓам во депресија, се поради звуците на срцето кои ечат в уши .. мн е тешко..
А ко ќе се разбуди мозокот, кога разумот ќе си се врати на свое место јас сум "најсреќната" жена, секогаш насмеана, позитивна, весела ..
Разумот е оној кој ме тера да продолжам да живеам.
Ако одев по срцето пред година дена ќе ме немаше со него, ќе отидев со него да не страдам..
И колку и да кажувате срцето ме води.. се лажете, разумот е тој кој и кога ти е најтешко те држи до граница свесен и силен ;)
Се е до психата имам сто пати речено и пак ќе речам : ))

• Ми се допаѓа
Реакции: Falanga

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ете глупача.. Денес го послушав разумот и гордоста моја. Дур врескаше срцево скокни му в прегратки, разумот си шепотеше седи те провоцира намерно за да те изнервира ..се инатев и ја на моменекој душман ми беше.. и не знам дали згрешив или не и нека се носи се у три лепе ке спијам сеа не сум паметна да мислам на нешто : )

Xenia

Староседелец
4 април 2016
68
87
1,018
Narnia
Ете глупача.. Денес го послушав разумот и гордоста моја. Дур врескаше срцево скокни му в прегратки, разумот си шепотеше седи те провоцира намерно за да те изнервира ..се инатев и ја на моменекој душман ми беше.. и не знам дали згрешив или не и нека се носи се у три лепе ке спијам сеа не сум паметна да мислам на нешто : )
Муабетов е '' што би било кад би било'' во такви ситуации нетреба да одлучуваш според некое правило, него самата интуитивно да го најдеш најправилното решение. Доколку длабоко посакуваш некоја постапка, неможе да биде погрешна барем според тебе, а во спротивна реакција колку и да е погрешно барем си го направила тоа што навистина го посакуваш самоволно. Можеби следен пат ако случајно стигнеш до таква ситуација пробај да ги следиш зборовите на гласот во тебе, не ти гарантирам ништо, ама можда ќе има подобри резултати. Со среќа:)

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Срце, разум, нагон... сите преовладале некогаш. (nod) По заслуга. :D
Рационална сум, но не секогаш го пратам тој глас. Као, сите сакаме да се претставиме ко некои машини, ама многупати отстапуваме, во зависност од околностите. Не ми е проблем сè дури знам да се справам со последиците.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*, malo and Falanga

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Јас отсекогаш сум бил слаб на жени со кои што можам да правам муабети за септички јами...
Од кај ги ископа јамите хахахаха
И што ќе си муабетите за септичките јами?
Колку се длабоки, дали имаат душник, како ги чистат, дали имаат бактерија која јаде се внате и останува само течност што резултира со долготрајно користење на септичката јама???? :D

Патем јас сум за разумот, срцето и понатаму продолжувам да си го сметам за орган поточно мускул кој освен крвта што ја цркулира нема некоја друга улога во мојот живот :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Radoznala1 and Outrider