Не се согласувам.
Горе мислев на стил на музика.
Но, кога сме веќе кај стилот( стил на облакање, размислување, однесување итн) би рекла дека дека е тесно поврзан со стилот на музика.
Дури би рекла дека зависат еден од друг.
А стилот на музика е личен вкус.
Личниот вкус е тој.
Во случајов турбо фолк. Е сега таа сака да го промени тој вкус.
Ако е тоа нешто што неа и се допаѓа ќе и се допаѓа цел живот.
Не може така едноставно да каже:
Е од денес не слушам турбо фолк,
ќе слушам метал или што ти знам што, кога на нејзиното уво му се допаѓа турбо-фолк.
И ова што го кажува мислам дека е обид за привлекување на внимание.
Ништо повеќе.
Вкусот ќе и остане ист, стилот тој.
И јас мислев на стил на музика.
Стилот на облакање,размислување и однесување не е тесно поврзан со стилот на музика,туку со тоа како слушателот го прифаќа тој стил или жанр на музика. Имаш металци што идат на метал свирки со фул опрема,фенси чизма,тесна или маскирна панталона,кожњак со нитни или тексас елек со прешивачи,кои се разбацани пижљаци што се дојдени да покажуваат сила и агресија во шутки. И имаш металчуги што уствари ја ценат музиката малку повеќе. Стилот на облакање може i да им биде ист,а карактерите сосема спротивни.
Стилот на музика е личен вкус,точно.
Ќе и се допаѓа цел живот,паа... дискутабилно е тоа цел живот,јас на пример имам периоди кога ми се слуша стрикно рап,и слушање метал ми е замарање,имам периоди кога слушам drum & bass,и чил музика немам во плејлиста. Се случува понекогаш да здосади одреден жанр на музика исто така.
Знам на што мислиш кога зборуваш за обид на привлекување на внимание,но можеби нејзината идеја не е да смени стил туку само да внесе нешто ново што можеби ќе и фати уво во нејзиниот слушачки репертоар
Јас себеси се пронаоѓам во многу различни жанрови на музика,и не можам нити да се дефинирам нити да се декларирам како металец,рапер или било што