Совет за умореинтација на музика

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не постои. Ќе да е некоја свежа кованица. Ај да сочекаме утре авторот што ќе каже.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Би те навел на одреден жанр/музичари/бендови ако би била малку попрецизна. Каков вид на музика би сакала,долги траки,кратки траки,агресивна,динамична,пасивна,прогресивна,еднолична,uplifting,смирувачка? :)

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Јас секогаш си наоѓам некои зборчиња и си ги правам македонски. Па некако од турбо фолк нема што незнам. Почнав и хрватски забавни да слушам како на пример Мишо Ковач но и тој на плак чат пат ме тера. Сакам нешто квалитетно. Немора да се пее може и караоке може и техно или некој диџеј..

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Стил не се учи.
Или се има од секогаш, или се копира.
Mузиката во принцип нема врска со стилот. Има врска со отвореноста на увото на слушателот и способноста да ги увиди и осети емоциите и да ја разбере пораката која ја праќа одредена песна,одреден артист,одреден жанр на музика. Сите ние сме прилагодени да слушаме секаков вид на музика,значи располагаме со ист капацитет на мозок,само што некои одбрале да не се замараат многу со продлабочување,и за нив музика е нешто површно на кое одиш во дискотека и мрдаш газови :)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Јас секогаш си наоѓам некои зборчиња и си ги правам македонски. Па некако од турбо фолк нема што незнам. Почнав и хрватски забавни да слушам како на пример Мишо Ковач но и тој на плак чат пат ме тера. Сакам нешто квалитетно. Немора да се пее може и караоке може и техно или некој диџеј..
и кај го најде умореинтација?
и уште не ми е јасно шо е тоа :sram

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Стил не се учи.
Или се има од секогаш, или се копира.
устари во последно време си мислам дека сепак се учи
од малечко,
и многу зависи од влијанијата на најблиските
би рекла слично како шо се гради личноста од малечко па до големо, така и стилот
ако велат дека не се учи
јанглаш се
се учи
ама и се заборава :D
така си мислам, шознам, можи грешка сум :sram