Собиранки.... (договарање - тука)

Lele-

Староседелец
20 октомври 2012
2,303
2,384
1,153
Skopje
Остаревме за да памтиме толку далечен период. :)
Минимум ќе ставиме 5 души, ако успееме да се собереме правиме собиранка :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,034
9,657
1,683
Normandy
За да имате успешни собиранки, треба да се створи атмосфера за истите.
Атмосферата веќе одамна е изумрена воопшто по форумиве. На другиот помасовен форум каде бројноста е далеку поголема и дискусиите се поживи пак собиранки не се случуваат. Зошто е тоа така, немам конкретен одговор. Има неколку причини, една од поголемите е насобраната негативна енергија и користењето на формите како одскочна штица на лечење лични фрустрации, загубена доверба меѓу луѓе, генерациски јаз меѓу членови... има доста. Има и еден факт кој повеќе тука би се провлекол - горе доле ние старите членови и се знаеме меѓу себе. Нови и нема веќе подолг период. Интернет просторот стана доста тесен. Така да, мислам дека многу тешко би се остварила таа работа бар во блиска иднина.

Последна промена:

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
423
713
1,103
Во право е @Saladin . На другиот форум никој не пишит за собиранка. Мислам дека последната собиранка на која сум присуствувал беше 2012, мада тоа беше мнооогу одамна. Гледам имало и 2019 една :D

Се заборавивме меѓу нас. Јас се сеќавам само на Саладин како лик. Еднаш имав прилика да се видам со Хип Хоп после толку време, ама не се сеќававме на старите времиња. Јамито ни се мажи за 4Фан, малце бев во контакт со неа до брзо, по некоја порака на неколку години, Мајорот го гледам по Охрид, а за другите немам чуено ништо

Последна промена: