Серии - Општи дискусии

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Јас почнав Supernatural да ги гледам од почеток од прва сезона. Ептен закон серија. Предходно имав гледано негде до 3 сезона, ама ги најдов сега од 1 и пак си се навлеков.:sreken

Вреди ли серијата да се гледа? Ама пак си стојам на своето Декс си е Декс :D

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Вреди ли серијата да се гледа? Ама пак си стојам на своето Декс си е Декс :D
Вреди верувај дека вреди. Мене ми се свиѓа и приказната, и глумата едоставно се. Интересна е. Различна е од Декстер, ама е стварно закон.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Вреди верувај дека вреди. Мене ми се свиѓа и приказната, и глумата едоставно се. Интересна е. Различна е од Декстер, ама е стварно закон.

A дали секоја сезона е поврзана со претходната?

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Епизодите се посебни, ама колку што се сеќавам сега сезоните се поврзани. Сега пак почнав да ја гледам од 1 сезона. Тоа што гледав порано беше ептен одамна.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Епизодите се посебни, ама колку што се сеќавам сега сезоните се поврзани. Сега пак почнав да ја гледам од 1 сезона. Тоа што гледав порано беше ептен одамна.

Фала на инфо,нека заврши Декс па оваа ке ја погледнам :D

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com

Јас да се замешам во секоја манџа. :giggle За серии кога станува збор. :D

Сезоните поврзани се, го следиме личниот живот на браќата со милион дешавки. Ангели, демони, пекол, рај, господ... Така да, те советувам од почеток да ги гледаш, плус, секоја сезона е се подобра.
А секоја епизода е посветена на одреден мит, легенда или суштество. Во склоп на интересните натприродни и магични приказни, има многу хумор. Така што, во речиси секоја епизода ќе се прскаш од смеење на некои работи. И со тек на време, браќата ќе ти станат мили и ќе навиваш за нив.
Но има и некои банални работи каде што секогаш тие двајца победуваат.
На пример, и двајцата завршија во пеколот и подоцна успеаа да излезат. (wasntme)

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
^
Звучи интересно ако ја даваат на тв ке ја погледнам зошто ке нема да ми стигне од нетот ако ги симнам сите епизоди на Декстер :)
A по колку епизоди има секоја сезона?

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
^A по колку епизоди има секоја сезона?

Има доста, под над 20 епизоди во сезона (мислам по 22), по над 40 минути. Ако се сеќавам добро, само една сезона имаше околу 15ина епизоди, во онаа година кога сценаристите штрајкуваа и сериите и филмовите застанаа.