Св. Валентин

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Валентин е уште еден од оние празници кој што се преземени од големите корпорации во Америка и тотално превртени наопаку за да стимулираат потрошувачка.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
75080_323216384462905_726780786_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Пред интернетов да стане општо достапен за сите значи до пред 10ина гоини никој не се замараше со валентин, зашто мора вакви западњачки глупости да се попримаат? Ако толку се луѓево по празнициве сигурен сум дека има православен пандан на валентин (појма неам кога е и како се вика пошто не сум верник). Исто како и ноќта на вештерките, си го имаме ние први април. Ок е за земјите што тоа си го слават со векови кај што им е традиција ама зашто тука толкава фама околу тоа? Зашто да увезуваме туѓи празници кога си имаме наши? Ах тоа помодарство.... (facepalm)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Валентин е католички празник. јас не сум католик, но не сум и некој побожен православен.
Така да со оглед дека имам роденден пред 14ти :) тешко дека ќе остане вино :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Киду офтопик и ке кажу дека не славу ни тој ни тој, иако треа да се слави Сфети Трифун, али не ми е слава, али одбележимо сс некоју ракиичку или винце, устфари ми сфакодневно си одбележуемо : )

A Валентајн е католички празник, не сам католик ич , ја сам младолик : )
Oвој е веќ помодарстфо, у тренд да се биде нели..
Aко веќ постои љубаф, тај треа да постои сфак дн, а не само тк, и у врску сс поклони, ја и девојка ми си даамо поклони од време на време, онакој без причину, а не на Валентајн
Мене и такој ми е роѓендан на 16 февруари, такој да сфи поклони у тј месец су ми за роѓендан, а не за празник што га нема у нашу религију, иако не сам побожан и мислу дека овој нема врску сс религију, него сс западњачко помодарстфо

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
I can do what ever the f:cenzurak I want. Нит сум крстена нит сум побожна, нит ми е гајле што другите мислат и зборат. Ќе си славам што сакам, па дури St.Patrick's day ако ми се присака. Може и ќе направам stuffed turkey на последниот четврток од ноември, бе. Мое право.

Со дечко ми ние секој ден си правиме романтики и навистина не ни е потребен тој ден за подарување нешто или пак романтична вечера. Но сепак, зошто да не. It's nice. We be like:

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Од празници сакам само државни. Неработни. Овој никогаш не сум го славел. И нема ни да го славам. Имав другар кој за два дена во годината се скаруваше со женската :) Валентајн и нејзиниот роденден :) Штедлив човек, економичен. Дизел е, не троши :)