И нормално е дека е се философија, мајката на науките. На кој начин да пробам да разберам? На погрешниот? Не фала, тоа оставам на неуките.Со тебе секое филозофирање паѓа во вода,не се обидуваш работите и на друг начин да ги согледаш и разбереш што сакам да ти објаснам,моето перцепција за атеистите.Примерот со паричката е просто објаснување,двете страни неразделиви,религија-атеизам,или верување-неверување.Која страна како и да ја гледаш,има "засолниште" во умот каде што нема контакт со правата вистина.Атеистот неверува а бара рационален одговор за вечните прашања,додека верникот пасивно ги прифака утврдените догми без желби за анализирање.Атеистите не се оптеретени со стегите на религијата па можеби чекор по чекор некогаш и ке најдат некои одговори на многу поставени прашања.Твоето неверување е исто вера.Ако те прашам :Постои ли Бог? ке речеш НЕ а ако те прашам :Постои ли се ? .....Ако нешто е се тогаш постои и Бог.Само на умот неможеме да му објасниме.За учењето на Атеизмот што ме праша дали ми се свдува во кафич,да те прашам одма,зошто не барате вие атеистите да се воведе во училиште предмет за атеизам?
Зашто не разбираш некои основни поими? Не, моето неверување не е вера. Исто колку што ќелавоста е вид на фризура или колку што непливањето (непливач) е стил на пливање, толку и атеизмот е вера.
Се не е бог и прашање и кој и каков бог (или богови) постојат и дали постојат. Ти знаеш ли дали постои бог? Верувањето и знаењето се сосем различни работи.
Не јас на прашањето дали постојат богови нема да ти речам не постојат туку не верувам дека постојат.
Атеизам во школи?
![ROFL :rofl :rofl](/images/emoji/rofl_animated.png)
Значи ги почитуваш другите 2 монотеистички ама исламот не. Исламот не е монотеистичка? Не е во тие 2? А политеистичките и нон-теистичките не ги почитуваш, така? Колку почитуваш толку и тебе ќе те почитуваат. И зошто е православието правилно а другите не?Јас сметам дека правилната вера е Православното Христијанство и вервам во тоа, а ги почитувам останатите 2 монотеистички религии, а Исламот не ради неговото потеколо кое нема врска и никаква логика и е несфатливо. Ама тоа е тоа зато се вика ВЕРА ако веруваш,веруваш ако не нe. И да, никогаш не сум се потсмевал на туѓа религија.
Последна промена: