Светско првенство во ракомет - Катар 2015

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Македонија +25 голови
Шпанија -28
Белорусија -34
Тунис - Босна +50 голови
Австрија +32
Бразил 2

100% погодувам овој пат. Кога не може на друг начин, тогаш на голови ќе ги погодам.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Македонија +25 голови
Шпанија -28
Белорусија -34
Тунис - Босна +50 голови
Австрија +32
Бразил 2

100% погодувам овој пат. Кога не може на друг начин, тогаш на голови ќе ги погодам.
Браво само Бразил ја утна(handshake)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Реков јас на голови ги погодувам. Кој ме послуша си зема пари. :)
Јас сигурно не...зашто сега видов што си напишал одкога изиграле,следен пат препишувам кога ќе ставиш,ама тагни ме за да видам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Сами се победивме, буквално. Како само почнавме мислев дека ова лесна утакмица ќе е. Хрватите се виде дека беа изненадени, затоа во второ искористија се што може да се искористи. А ние, Маркоски 2 чисти шанси промашува, Манасков сам пред голман наместо доле да ја шутне тој во рака му мава, Кире без потреба се бунеше и само направи да имаме двајца играчи помалку. Разочаран сум дека се навикнав на победи, иначе не е ништо, четвртфинале обезбедивме уште да имаме послаб противник. Јас би сакал Словенија.
За другите натпревари после ќе пишам.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Сами се победивме, буквално. Како само почнавме мислев дека ова лесна утакмица ќе е. Хрватите се виде дека беа изненадени, затоа во второ искористија се што може да се искористи. А ние, Маркоски 2 чисти шанси промашува, Манасков сам пред голман наместо доле да ја шутне тој во рака му мава, Кире без потреба се бунеше и само направи да имаме двајца играчи помалку. Разочаран сум дека се навикнав на победи, иначе не е ништо, четвртфинале обезбедивме уште да имаме послаб противник. Јас би сакал Словенија.
За другите натпревари после ќе пишам.
Во кој момент се победивме сами кога судите дозволуваа напади на Хрватска и над 1 минута ? Кога двајца играчи ни исклучија без врска ? Кога исти ситуации за Хрватска беа судени ко фаул , исклучувања , престапи и нз уште што , а на спротивната страна го отепаа Стоилов и немаше ама баш ништо?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Во кој момент се победивме сами кога судите дозволуваа напади на Хрватска и над 1 минута ? Кога двајца играчи ни исклучија без врска ? Кога исти ситуации за Хрватска беа судени ко фаул , исклучувања , престапи и нз уште што , а на спротивната страна го отепаа Стоилов и немаше ама баш ништо?
Во моментот кога имавме играч повеќе и 3-4 пати запревме контри кои можеа да бидат плус 3 голови. Тогаш имавме шанса да ги дотепаме, водевме 3 разлика и со уште 3 голови ќе беа 6, сигурен сум ако водевме со 6 разлика дека ќе победиме. А и во второ требаше Диви да брани, Борко заради тие негови глупи проценки не фати ниедна. Ама што е тука е, разочаран сум но и задоволен што ја поминавме групата.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Резултати од четвртото коло:
Словенија - Бразил 35:32
Чиле - Белорусија 23:34
Катар - Шпанија 25:28
Иран - Австрија 26:38
Босна - Тунис 24:27
Македонија - Хрватска 26:29

Табелите се вакви после четири кола:

Група А:
Шпанија - 8 бодови, гол разлика +31
Катар - 6 +11
Словенија - 6 +19
Бразил - 2
Белорусија - 2
Чиле - 0

Група Б:
Хрватска - 8 +26
Македонија - 6 +10
Австрија - 5 +12
Тунис - 3
Босна - 2
Иран - 0

Следни натпревари:
Бразил - Чиле
Шпанија - Словенија
Катар - Белорусија
Хрватска - Босна
Тунис - Иран
Македонија - Австрија

За нас доколку победиме против Австрија, најдобро ќе е Словенија да е трета бидејќи со Катар тешко би се справиле.
Во таа група Шпанија ќе е прва, Катар може да е или втор или трет, зависи дали Словенија би победила. Ама има време, да си победиме со Австрија па после нека дојде кој сака. :)

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Во моментот кога имавме играч повеќе и 3-4 пати запревме контри кои можеа да бидат плус 3 голови. Тогаш имавме шанса да ги дотепаме, водевме 3 разлика и со уште 3 голови ќе беа 6, сигурен сум ако водевме со 6 разлика дека ќе победиме. А и во второ требаше Диви да брани, Борко заради тие негови глупи проценки не фати ниедна. Ама што е тука е, разочаран сум но и задоволен што ја поминавме групата.
Да се согласувам за тоа дека селекторот требаше да го тргне Борко кој во второ полувреме имаше само 2 одбрани! Потоа форсирањето на Никола на местото на Стоилов како и Филип Лазаров на местото на Наумче се ротации кои на меч со Хрватска несмеш да ги правиш ама голем дел во поразот имаа судите.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Да се согласувам за тоа дека селекторот требаше да го тргне Борко кој во второ полувреме имаше само 2 одбрани! Потоа форсирањето на Никола на местото на Стоилов како и Филип Лазаров на местото на Наумче се ротации кои на меч со Хрватска несмеш да ги правиш ама голем дел во поразот имаа судите.
Ставањето на Лазаров беше заради тоа што Наумче со своите 180cm не може да ги пробие двометрашите на Хрватска. Тоа е што е, сега силите се насочени кон Австрија.