Сајбер неверство - се брои ли?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Дали ќе ти кажам или не нема фајде оти немам појма како го имаш разбрано тоа што го имам напишано.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Не се сложувам дека ако е сајбер неверство дека е нереално и дека не е причина за крај...
Ако некој/а го запоставува партнерот, а притоа не станува од тастатура трошејќи го времето во флертови и отварање на душата и срцето на некој сајбер лик, полека но сигурно станува дел од реалноста...
Ако мислиш или со душа чекаш да се најдеш на чат со ликот од виртуелниот свет, и те како станува реалност, зашто автоматски се јавиле некои емоции...било тоа да се романтични, страст, возбуда сеедно...
Тоа само укажува на фактот дека партнерот со кој си моментално не ти е доволен...можеби е таков кризен периодот во врската или таква е целата врска, па овој виртуелниот доаѓа како повод за кавга....
Во секој случај, по мое се брои...
И форумов е виртуелен, појма немам кој сте, какви сте, што сте, ама сепак станавте дел од мојата реалност...
Седнувам пред монитор и ве читам, некогаш ќе се насмеам, ќе се изнервирам, ќе се натажам...со самото тоа што во мене се будат емоции значи ве доживувам...исто и оној со кој се има сајбер афера...а тоа никако не е за занемарување...

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Wherever you want me to be
Дали ќе ти кажам или не нема фајде оти немам појма како го имаш разбрано тоа што го имам напишано.
Ме интересира само едно. Ако твојот партнер те изневерува преку интернет си праи некои валкани муабети со некоја и стално си разменуваат слики и видеа и си праат такви љубовни муабети и за тебе тоа не е реално и тоа не би било причина да биде крај на врската?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Ме интересира само едно. Ако твојот партнер те изневерува преку интернет си праи некои валкани муабети со некоја и стално си разменуваат слики и видеа и си праат такви љубовни муабети и за тебе тоа не е реално и тоа не би било причина да биде крај на врската?
Малку ќе избегам од темава. Еве така испадне дечко ми си праи некои такви муабети со некоја, си разменуваат слики, видеа и едноставно дојде работата до степен да се видат и да го направат тоа што цело време го збореле, правеле арно ама место таа типка му дојде некој маж или некоја пет пати постара особа од него или па некоја сосема спротивна од тоа што го прикажувала преку нет. Па има да му се прснам од смеење. :D Но нели постои и тој другиот начин е тек тогаш би реагирала језда моето реагирање е повлекување и прекунување секакви контакти со таа личност како и да е се додека не дојде тој чекор т.е сајбер изневерувањето не стане реалност не реагирам, ниту ми смета, ниту па му давам некое преголемо значење, можам само да си земам за право и ја истото да го правам и ако ме фати ќе си имам причина (заб за заб) :) или како што спомнав предходно, ако сакам некако да ја прекинам врската а не знам како тогаш и те како би ми било причина :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Сајбер kurva уништила живот моооооооооој :rofl

Имав слушнато од една поранешна другарка за некој лик со жена и ќерка дека имала сајбер-секс со него, чекал да си легне ќеркицата пред да се уклучи на скајп(facepalm)
Сериозно, некако може да се сфати за популација до кај 17 па чак и 19 години ама некој вол или крава со 25-30 или повеќе да се впуштаат во сајбер-секс (мастурбација технички пошто сеуште пенис и вагина не можат да се кодираат во бинарен код како три-де) ...... please apply rope to your neck and let the gravity do the rest (smoke)

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Малку ќе избегам од темава. Еве така испадне дечко ми си праи некои такви муабети со некоја, си разменуваат слики, видеа и едноставно дојде работата до степен да се видат и да го направат тоа што цело време го збореле, правеле арно ама место таа типка му дојде некој маж или некоја пет пати постара особа од него или па некоја сосема спротивна од тоа што го прикажувала преку нет. Па има да му се прснам од смеење. :D Но нели постои и тој другиот начин е тек тогаш би реагирала језда моето реагирање е повлекување и прекунување секакви контакти со таа личност како и да е се додека не дојде тој чекор т.е сајбер изневерувањето не стане реалност не реагирам, ниту ми смета, ниту па му давам некое преголемо значење, можам само да си земам за право и ја истото да го правам и ако ме фати ќе си имам причина (заб за заб) :) или како што спомнав предходно, ако сакам некако да ја прекинам врската а не знам како тогаш и те како би ми било причина :D
You must be the easiest girl to be in a relationship with. Ке си праи муабети, ќе си дркаат на камера, ќе си се љубат низ пораки и ќе јадат секакви слатки низ чат ама ти битно нема да реагираш оти нели не се запознале сеуште. Боже сачувај.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
You must be the easiest girl to be in a relationship with. Ке си праи муабети, ќе си дркаат на камера, ќе си се љубат низ пораки и ќе јадат секакви слатки низ чат ама ти битно нема да реагираш оти нели не се запознале сеуште. Боже сачувај.
Боже сачувај е да и раскинеш на некоја само затоа што си направила интимен муабет со некој на нет.
Кога веќе го спомна дркањето, што ќе кажеш за порничите и тие ли се сајбер изневерување и доволна причина за раскинување пошто нели и таму има дркање, маструбирање и што ли уште не?

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Боже сачувај е да и раскинеш на некоја само затоа што си направила интимен муабет со некој на нет.
Кога веќе го спомна дркањето, што ќе кажеш за порничите и тие ли се сајбер изневерување и доволна причина за раскинување пошто нели и таму има дркање, маструбирање и што ли уште не?
Не е тоа боже сачувај, боже сачувај е тоа твоето.

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Ако дојде то тај степен да споредуваш гледање порничи со размена на љубовни пораки, слики и видеа со некој кој што си го запознал на нет и ти е во можност да го запознаеш во живо тогаш стварно немам коментар.

• Ми се допаѓа
Реакции: rain-bow