Сајбер неверство - се брои ли?

rain-bow

Истакнат Член
21 ноември 2014
174
79
338
Според мене се брои. Затоа што ти си решил/а да бидеш во врска. Никој не те тера на тоа со сила. Така да чим имаш некој/а со кој можеш да имаш нормална врска во живо а нели и поубаво е нормално, се направено со друга особа е неверство.
Сепак за такви кои не можат да се со еден/една имаат една опција да си се сингл, тоа е нивно право кое никој не може да им го одземе, и секако нема потреба да повредуваат некого, за да се задоволат тие самите себе.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Според мене неверство ми е секое ниво на поврзување со друга личност на исто нивото на поврзување кое што го правиш со партнерот. Значи за јас да ја отворам душава пред тотален странец на интернет и да разговарам за теми што ги разговарам само со партнерот, ми е изневерување. Се си има граница

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Пред година-две, сигурно би рекла дека се брои и би кревала бунтови со речитост.
Сега само сметам дека е многу ниско да го замениш партнерот со виртуелна личност, па дури до степен да ти стане таа виртуелна личност поблиска од онаа која ја имаш крај себе. Тоа е голем индикатор дека врската никаде не води, штом партнерот не те смета близок во лице да ти каже што му пречи и што не штима, туку тоа го надокнадува преку тастатура од која и мед може да потече пошто во такви ситуации секој збор се чини на место и утешителен.

Тоа е ако се вмешаат емоции, а инаку посебна прича, не-баш-интелигентни индивидуи, се оние што при партнер го користат сајбер просторот да најдат некој/а за пафтање полови органи пред камера или за ноќни муабети. :eek Тоа никако не ми е јасно, посебно не кај оние што не страдаат од дефицит на секс.
Ако тооолку ти страда врската ради интимноста, стави крај и најди си друг/а. Па дури повеќе ќе сфатам и риал-лајф неверство отколку сајбер.
- ehehehe gola li si? zborimi valkano
- brb mise mo4ka/de4komi e na vrata
:frantic

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Го крстила сајбер неверство, ко демек вирутелно се ебел со некоја 40 годишна јапонка ама како 16годишна младолика.

Тоа врска на далечина е само тепање на време. На времето и јас имав една таква од Хрватска, си се сакавме на msn и на камера, штета што бев глуп и ја делетирав по некое време бидејќи ми досадуваше додека пукав кантер.

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Според мене се брои.Зошто?
Оти ако веќе си во врска зошто тепаш време да изразуваш љубов и емоции на некој од пи*ку си матер кога веќе љубовта ти е тука?Не ми држи вода...

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Според мене се брои само кога партнерот (т.е тој што наводно дознал дека половинката го изневерува виртуелно) си бара причина за да ја прекине врската.
А кога би биле реални значи реални нема смисла нешто нереално да биде причина за крај

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Wherever you want me to be
Според мене се брои само кога партнерот (т.е тој што наводно дознал дека половинката го изневерува виртуелно) си бара причина за да ја прекине врската.
А кога би биле реални значи реални нема смисла нешто нереално да биде причина за крај
Сериозен си ?