Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Точка

Истакнат Член
20 декември 2013
41
69
318
Еве ме, овде, прв пат пишувам за тебе. Ни сама не знам зошто воопшто се решив за тоа, кога ти не заслужуваш. Ти ништо не заслужуваш. Ништо од мене.
Ме мачиш!
А јас... до кога ќе молчам? До кога ќе „терам“ вака?

• Ми се допаѓа
Реакции: крајј

крајј

Нов член
19 ноември 2014
3
3
3
35
Еве ме, овде, прв пат пишувам за тебе. Ни сама не знам зошто воопшто се решив за тоа, кога ти не заслужуваш. Ти ништо не заслужуваш. Ништо од мене.
Ме мачиш!
А јас... до кога ќе молчам? До кога ќе „терам“ вака?
Сите сме измачени овде, за жал!

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Prashina

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Две лица ме распаруваат во борба со самата себе одвнатре.
Едно кое моли за љубов и друго кое ветува дека никогаш повеќе нема да се заљуби.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Мислев дека нема да можам без тебе. Ама кога те видов, се насмеав. И да, не се свртив по тебе кога те одминав.
BURN BITCH.

• Ми се допаѓа
Реакции: mimuska and Mameha

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Каде си сега да се појавиш во ноќта? Од мирното небо да се изродиш како што сирените излегуваат од морето... да ми запееш на уво и да ме повикаш во твојата непристојна игра на латино звуци... да се опијам во твои бакнежи и допири... каде си....

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip and Prashina

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Само пет минути, само толку беа потребни да ми фалиш безкрајно. Да посакам да си крај мене, да тонеме во ноќва заедно, да уживам во твоите прегратки, да го осетам мирисот на твојата кожа до мене, да потонам целосно во безконечност...светот да застане за момент. Капам ко дождов надвор, река облеана во мене по тебе. Посакав да сум ко листот паднат на земја, да се ослободам од ова тело и да ме однесе ветрот некаде поблизу, мислам дека само толку би било доволно да осетам живот. Зошто боли кога те нема? Ќе се вратиш, но пецка срцево...
Сакам да заспијам и да помине се, да се појавиш од некаде, да осетам блажина во душава. Џабе е и дождот и ветрот, неможе да растера никаков облак над мене.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: alba

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Немаш лик ниту облик. Немаш имеи презиме.
Љубов те викам.Те довикувам да изникнеш во овој живот, да се појавиш, но во двосмрна патека, и љубов во тебе да носиш за мене.
Последниот пат се заебав,. Посакав да од мене излезе љубов зашто мртва бев. Сега ни мртва ни жива, никаква.
И повторно не те познавам ама те довикувам да се појавиш за да препознаам дека живеам, за да ти дадам тоа што носам во мене за тебе, за да целата нежност во гроб не ја однесам.
И ништо не е битно и ништо не е вредно како рацете со љубов да ги наполнам, како студенилото во душава да го стоплам и понизно пред нозете ти се поклонувам - земи ме да ти припаѓам, да не се изгубам навек и ангелите да неможат да ме пронајдат.
Прифатиме со сите мои демони и бубачки , со сите мои глупости

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Сакам да ти припаѓам ноќва,да ме имаш во твоите раце и да ги љубам твоите усни како што те љубам тебе..само тоа посакувам.

Последна промена: