Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
зошто едноставно дозволуваш минатото да те обземе и да владее со тебе?
зошто неможеш да се препуштиш на сегашноста и на она што во моментов те исполнува...
ми викаш, ти не си истата...како да бидам кажими?кога секој еден момент поминат заедно со мене
ти го користиш за да ми зборуваш за минатото и да ме враќаш во некои моменти кои сакам засекогаш да ги избришам..
зошто ми го правиш тоа?...сакам да допрам до тебе, сакам да бидам истата мила девојка која знаеше да ти се пикне под кожа
но сега некако се тоа ми изгледа невозможно, ти не ми дозволуваш..ме одбиваш, ме туркаш од себе..а тоа ме боли

сакам да ти кажам да почнеш да ја живееш сегашноста и да уживаш во сите нови и убави моменти
што ти ги пружува животов..зошто утре касно ќе ти биде кога ќе се сетиш дека поради некои неважни работи од минатото,
си ја изгубил целата иднина со мене!

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
И сега сме пријатели?? Знам дека мислиш дека поминало и дека не ме боли и дека конечно можеш да ми се насмееш како на стара добра пријателка.. па јас самата ти дадов простор за тоа... самата ти дадов пиштол за да пукаш. Да ме раниш на незаздравената рана.
Ама не те сакам назад како пријател, остани познаник барем засега, нека е само учтивост кога ќе се сретнеме. Сеуште ме болиш за пријателство...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
На прашањето што сме ние ти одговорив:

Не е битно што сме..зарем е тоа важно,што сме??
Најдобро е да останеме недефинирани,
ке бидеме се и ништо...
и на крај сепак ке бидеме..

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Знам дека спиеш и знам дека нема да го прочиташ ова...
Ејј се заборавивме. Исчезнавме во секојдневието со секојдневните обврски. Пружаме рака, а твојата е навистина топла... Некогаш пече кога по скали ќе ми го зашлапаш гзот. Тоа е од љубов, романтичен гест меѓу 3ти и 4ти спрат.

Но некогаш ми фали адреналинот да го пали барутот во моите вени. Да ја поттикне креативноста и да потонеме во незаборавни моменти.
Чудно е да сум мирна, многу мирна. Чинам дека се создал невидлив мост меѓу два света, што знаат дека се раздвоени со океани од спомени.

Те љубам. :rolleyes:

AnaMi

Полноправен Член
4 октомври 2012
65
84
18
Искрено, немам појма каде си сега и што правиш со животот, и не ме интересира, знам дека нема да го прочиташ ова и подобро е така, едноставно ти излезе од мојот живот, така сакаше, сега не ми преостанува да ти речам ништо, се ти кажав кога заминуваше, биди со таа што си ја одбра, едноставно тоа го викам, се надевам дека никогаш нема да се разделите, зошто така секогаш ама баш секогаш таа ќе те потсеќа на мене (happy) што изгуби а што доби ....А јас, јас после толку време се заљубив и преубаво ми е... ти си стара книга која повеќе никогаш не сакам да ја отворам... ЧАО (wave)

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Зошто ме гледаш во очи и се смееш ? Кога ми го рече тоа сигурно се сеќаваш, да тоа беше бидејки знаев и очекував дека ке сториш некоја глупост. Ја предвидив и глупоста што ке ја сториш уште пред да ја сториш, барем моите блиски пријатели знаеја само чекавме. Ти реков пази што правиш.Мислам не требаше да те учам што смееш, а што не смееш да направиш. Уствари тоа што го стори е непишано правило за пропагање на се помегу нас.
Да и ја направи, да сега те гледам пак во очи преку улица и пак ти се смеам, а ти не можеш ништо да вратиш, ниту да признаеш ниту да ме погледнеш во очи. Небитно не се надевај на тоа дека можеш да се вратиш.

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Vidis, posle svega sto si mi uradio ja te i dalje volim! Koliko si me puta samo povredio, a ja i dalje naivna verujem ti i volim te! Znam, ne treba tako, jednostavno zelim da te zaboravim, ali ne mogu! To je jace od mene! Zezas se sa mnom, to je tako ocigledno, ali nema veze. I ko zna zasto je to dobro, mozda i nije ali tako je. Srce si mi zarobio i dalje ne moze! Ponekad pomislim: Gotovo! Ja ovo ne mogu vise! E, onda stanem... Pomislim na tebe i onda padnem, vratim se tebi...Volim te!

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio