Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
И седам со другарчево у „пјаца“ , и ми „клиза“ пивото низ грло а со тоа и муабетот, и ти го изговарам името, небаре се` е поврзано со местото каде често си ги тешевме проблемите. И секако по неизбежниот изеден благ ремет, ја кревам слушалката и те барам во именикот по дифолт знаејќи дека си меѓу првите ликови што секогаш знам дека ќе те најдам „available", и сеедно ми е за сите „зборови“ упатени од другарчето, демек ти не си ми девојка па за да те барам туку така. Буквално сеедно ми е се` до моментот кога ти го чув гласот, потсетувајќи ме дека сум задоцнил прилично долго време, дека се удирам од границите кои не можам да ги прескокнам бидејќи има многу повредно нешто од емоционална зацепаност, бидејќи има една блискост толку топла но толку подла, пикната под кожа, одвојувајќи не` од светот на некакви љубовници. Проклета да е таа блискост, правејќи ме ранлив и ценејќи те многу повеќе како личност со сите свои „грешки“ и демони, знаејќи те и во најнеподносливата состојба кога си избезумено лута и кога некогаш не зборевме со недели, но знаевме дека ќе се помириме уште при првите тешки зборови штом паднаа и погледите ни се разидуваа.
Понекогаш ми се појавуваат некакви матни сценарија во тие муабети со другарчето како ти го изговарам името, кога скршувам два три збора за тебе, како ти седиш во соседната маса и ме слушаш. Тие зборови немаат никаква естетска вредност, нема епитети, не опишуваат некои работи кои секој човек би ги прочитал, но оној кој би ме познавал би ме илустирале како отворена книга. А се` мислам дека ти ме познаваш доволно добро.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Stanav ogledalo na se sto mrazev kaj tebe, ednostavno imitiram .I ne samo tebe tuku i drugite koi bile kako tebe.I toa ne sum jas -znam.Toa e samo delot koj me povredil.Se cudam na sebe si kolku e polesno da ne si svoj odkolku da si svoj so svoite principi.I zborovite i gestikulaciite ne se moi, iako ne se prepoznavas vo niv sepak te bodat do srz. Se plasham
glumejki gi drugite da ne se
izgubam celosno. Sepak moram da priznam koga umot kroi
planovi sekogash se pekolni duri i za mojata fantazija. I
anestezirana sum.Nisto ne cuvstvuvam nitu vkusovi na hrana ni mirisi na prolet,a najmalku te cuvstvuvam tebe. Se e tolku prazno vo mene i mojata dusha.

Последна промена:

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Колку бев среќен и на самата помисла дека ова лето ќе те видам. Знаев дека е премногу добро за да биде вистина. Не требаше да си дозволам себеси да се надевам. Што сум згрешил толку многу па што сум казнет на ваков суров начин?

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Раскажувај ми.
Раскажи ми се што сакаш.Зборувај ми.Нека престане струјата на мислите.Зборувај.Саат,два,три пет.Зборувај ми со денови.
Сакам само да те слушам.Без да морам да го разберам кажаното.
Вчера се чувствував така лошо.
Отидов во вц и застанав пред огледалото миејќи се со студена вода.Го слушнав твојот глас и приказните кои им ги раскажуваш на клиентите.
Намерно така гласно?
Се потпрев на ѕидот и слушав.Се во мене замолчи за миг.Се стивна.
Болките,лошото расположение.Само твојот глас одекнуваше низ ѕидовите на тоа вц.
Те слушав небаре беше тоа најубавата мелодија која сум ја слушнала во животот.
Сакав да излезам и да ти го кажам тоа,но тука беа останатите..
Поминав покрај тебе чувствувајќи го твојот поглед како ме прати.
Раскажувај.Се она што го чуваш во себе,сите приказни сокриени.
Зборувај со мене веќе еднаш.
Кукавицо...Има некој кој сака се на тебе,се твое.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mameha and MATEJA

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Прегратката пред одење ммммм...не,не можам да опишам како се чувствував,немам зборови а мислам и дека не се потребни,ти се знаеш и без да ти кажам.
Толку силно ме преплавија емоции,треперев додека ми дишеше во вратот и силно ме стискаше со рацете што посакав да не ме пуштиш.
Ти денес така убаво ми ги насмеа и срцето и душава,и секој миг создаден од нас знај во мене ќе го носам за навек ,убавино.

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Lugjeto mislat deka mojata ljubov vecno ke ja imaat. Nema nisto vecno pa duri ni ljubov.Se se troshi.Porakata od gerdan zborovi ako ne se razbere ili ako ne dopira togash dgabe i tishina da im podarish nema da ja razberat. Samo edno znam deka na mojot pat nema pateki koi vodat kon nazad nitu poravki ... I ne mi trebaat ni zborovi za prepoznaam bilo koj oblik na ljubov

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Толку ми е криво што кога ми даде шанса не ја искористив за да те задржам а сега кога си далеку копнеам по тебе.

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio and violetmoon

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Се осмелив еднаш, нечиј лик да биде мој дом.
Неговите очи да бидат прозорецот каде ќе го дочекувам утрото.
Сега како избезумена го барам насекаде меѓу илјадниците лица без одраз..
Се проколнав себе си да останам бездомничка до крајот на животот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Luckky

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Зарем можеш некогаш да се заситиш од љубовта,но јас не ја посакувам веќе,овојпат доволна ми е омразата за да продолжам напред.