Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Да ми е низ твоите прамени темни изгрејсонцето да го погледнам, да ми е да воздивнам за последен пат, во кој не постојат ни вчера ни денес.

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio and violetmoon

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Моментално сакам да ти кажам дека се чувствувам толку осамено што дури ме погоди и фактот што дури 3-4 месеци ме нема аднато на фејсбук некоја девојка. :'(

• Ми се допаѓа
Реакции: *V******

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
На жарчето може да дувнеш или да плукнеш,едното и другото излегува од твојата уста.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Сите оние нешта кои сакам да ти кажам,а не знам како..сите тие нешта ќе ги запишам на едно место и некогаш,којзнае кога... после многу многу години..ќе ги добиеш..и тогаш ќе знаеш.И ќе знам дека знаеш.
Убиче ме романтика нели?
Но сеуште верувам.Верувам.

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Еден ден сите сенки ќе не одминат...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Мојата маана е што најчесто кога се случува нешто, делувам многу претпазливо што истото се интерпретира како незаинтересирано. А не е така. Раните се предлабоки за да дишам во полн ек. Барем тој дел од мојата интима ти е толку познат.
Не ми треба време. Ми треба повеќе одлучност. А длабоко во себе знам што точно сакам. Не за џабе беа сите прашања што ми беа поставени чии одговори водеа до твојата душа. Не, јас не сакам да знаеш низ што се` проаѓам за да работава не ја оплескам. Бидејќи ако би ја оплескал, не знам дали повторно би имал сила да се вратам на истово ова место каде што сум сега. После толку долго време.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina